Stotine mladih za predbračnu čistoću

by admin

U župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda gdje se redovito utorkom sastaju studenti i mladi na vjeronauku i klanjanju, na susretu održanom 16. 12. 2014. govorilo se o predbračnom hodanju u čistoći.

Voditelj susreta i duhovnik osječkih studenata, pater Arkadiusz Krasicki, CSSp, o tome zašto i kako hodati u čistoći prije braka, govorio je citirajući bl. Ivana Merza. Upravo bl. Merz uzor je svim studentima jer se kao njihov vršnjak zavjetovao na čistoću te u svojim spisima konkretno progovorio o problemima s kojima se mladi susreću, svom opredijeljenju za čistoću, te sukobu vječnosti i strasti, govorio je pater Arek.

Pater je predvodio molitvu za sve mlade koji su se odlučili na čistoću prije braka, te pozvao i parove i pojedince na blagoslov. Između pune crkve studenata i mladih, 21 par pristupio je oltaru za blagoslov svećenika te posvjedočio svoje opredijeljenje za život u čistoći. Također, stotinjak je pojedinaca prišlo na blagoslov, ohrabreni na život s Isusom Kristom u čistoći već sada dok mole i čekaju pravu osobu. O svom iskustvu predbračne čistoće posvjedočio je mladi bračni par Sanja i Marko Dugandžić, a slavlje je vodio DUHOS band.

S.D. | duhos.com 

Preporučeno

Leave a Comment