„Nova godina s Kristom“ u organizaciji DUHOS-a

by admin

Udruga DUHOS i Zajednica Sv. Obitelji pod vodstvom o. Arkadiusza Krasickog, CSSp petu godinu zaredom organizirala je doček „Nove godine s Kristom“. Uz brojne studente osječkog Sveučilišta i radničku mladež, zimska kapela osječke župe Sv. Ćirila i Metoda do posljednjega mjesta bila je ispunjena i starijim vjernicima koji su u 2015. godinu poželjeli ući sudjelovanjem na zahvalnom misnom slavlju te klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Program je započeo slavljenjem koje je animirao DUHOS band. U pjesmi su sudjelovali svi, zahvaljujući Bogu za proteklu godini. Uvodeći u misno slavlje o. Arkadiusz potaknuo je prisutne na oprost onima koji su ih povrijedili, a potom na odabiranje molitvene nakane za novu godinu. Umjesto uobičajene propovijedi, propovjednik je kratko napomenuo kako s Isusom treba računati u svim, pa i najmanjim životnim prilikama, te potaknuo mlade da zahvale za molitve uslišane tijekom 2014. Desetak mladića i djevojaka zahvalilo je, između ostaloga, za: brak i dijete na putu, obraćenje i promjenu života, oslobođenje od ovisnosti, pronalazak djevojke i hodanje u čistoći, studij u inozemstvu, položene ispite, pronalazak posla… Zahvaljujući mladima na odvažnosti, o. Arek rekao je kako izrečena svjedočanstva hrane i njegovu vjeru. Sam je zahvalio za pet bračnih parova sklopljenih tijekom 2014. i brojne svećeničke i redovničke pozive – plodove molitve Zajednice sv. Obitelji i tjednih klanjanja mladih. Na kraju mise zahvalu je uputio i sestrama sakramentinkama te Institutu Malih Marija, napose Ani Penić, koje molitvama i djelovanjem prate rad osječkih studenata.

Za vrijeme klanjanja prisutni su molili za oslonjenost na Boga u svim životnim situacijama tijekom nove godine. Ponoć su dočekali uz pjesmu DUHOS banda „Ti si Kralj“. Nakon blagoslova i novogodišnjeg čestitanja, proslava se nastavila u dvorani Župe uz agape, nagradne igre, pjesmu, smijeh i bratsko i sestrinsko zajedništvo mladih.

Martina Kuveždanin

Fotografije sa slavlja pogledajte ovdje

Fotografije: Ivan Leninger

Preporučeno

Leave a Comment