Plava crta
Petak, 5.04.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

U ožujku su održane dvije radionice na kojima su sudjelovali vjernici različitih kršćanskih denominacija. Prvi susret održali smo 18.03.2019. u Studentskoj kapelici. Predvodile su ga prof.dr.sc. Marcela Šperanda i Julijana Tešija, prof. filozofije. Na istom mjestu našle su se studentice, prosvjetne djelatnice, majke djece s posebnim potrebama, supruge, zaposlenice- žene koje svakodnevno žive u našem gradu i svojim poslanjem svjedoče Božju Riječ. Susret je započeo upoznavanjem, molitvom i pjesmom. Nakon kratke meditacijske vježbe protumačeni su tekstovi iz Knjige Postanka 1 i 2 i uslijedila je rasprava, postavljen je izazov: Bože, ja bi ti vjerovala da si me stvorio na svoju sliku, kad bi… Zaključili smo da trebamo tražiti živu vjeru i moliti za dar vjere, ljubavi, samopouzdanja…susret smo doživjeli kao zajedništvo, radost, prepoznavanje, uvažavanje.

Druga radionica održana je 27.03.2019. u dvorani Evanđeoske crkve, gdje su nas domaćini srdačno i toplo dočekali. Nakon kratke meditacije, pročitali smo tekst Lukinog Evanđelja (Lk 1, 39-56). Dijelili smo svoje razumijevanje te riječi, a onda nam je prof. Julijana pojasnila kontekst iščitanih događanja. Otišle smo iznenađene snagom dviju žena koje su se dale obasjati i zapahnuti Duhom Božjim. Pokušale smo vježbati molitvu srcem psalamskom molitvom.

 

 

Petak, 5.04.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.