Duhovsko bdjenje mladih

by abuzgo

U subotu, 22.5.2021., večer uoči svetkovine Duhova, u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda održano je Duhovsko bdjenje mladih pod geslom „Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo.“ (Gal 5,25).

Susret je započeo prilikom za svetu ispovijed te slavljeničkim uvodom Duhos benda, nakon kojeg je uslijedila molitva i svjedočanstvo Matije Kopića, IT poduzetnika i stručnjaka iz područja robotike i programiranja. Matija je svjedočio kako je krenuo njegov poslovni uspjeh i kako živi kao vjernik na tom području, a onda i na koji je način dublje upoznao Gospodina, svoju današnju suprugu te kako živi svoju vjeru u zajednici. Potaknuo je sve okupljene da se ne brinu jer Gospodin zaista sve providi, i posao, uspjeh, i bračnog druga, ali da se brinemo samo za jedno, da nam svijet ne ukrade Krista iz našeg života.

Nakon svjedočanstva uslijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Davor Vuković, sveučilišni kapelan. Vlč. Vuković u svojoj je propovijedi istaknuo kako sv. Pavao nabraja očita djela tijela, ali da to nisu samo djela tijela, nije tijelo loše, nego ta djela proizlaze i iz ljudskog srca, misli i iz čitavog čovjeka, ali tu ne smijemo stati. Sam je posvjedočio kako Gospodin liječi, čisti i djeluje po svom Duhu u sakramentu svete ispovijedi te kako je to ponovno iskusio i dok je prije susreta ispovijedao. Kako je i Gospodin sam najavio, da u svijetu imamo muku, često iskusimo kako smo stalno u istim problemima, poteškoćama i grijesima. Sami smo sebi dosadni i teški, ali i u takvim trenucima ne smijemo odustajati od Gospodina i od borbe za istinu i dobro. Duh Sveti je onaj koji nas oživljuje i koji nas liječi po Božjoj riječi i sakramentima.

Nakon euharistijskog slavlja susret je nastavljen euharistijskim klanjanjem u kojem se promišljalo i molilo za 12 plodova Duha Svetoga u meditaciji koju pripremili studenti i mladi skupa sa vlč. Mariom Žigmanom, studentskim kapelanom i župnim vikarom Župe Uzvišenja Svetog Križa u Osijeku. Okupljeni su nakon meditacije o pojedinom daru imali priliku doći pred Presveto, zapaliti svijeću i kratko se pomoliti.
Po završetku klanjanja susret je završen uz kratki agape u prostorima župe.

Fotoalbum
A. Buzgo

Preporučeno