Koncert duhovne glazbe povodom 10 godina udruge Duhos

by abuzgo

U nedjelju, 24. listopada 2021. u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda održan je koncert duhovne glazbe povodom obilježavanja 10. godina od osnutka udruge Duhos, pod geslom Sve što diše nek hvali Gospoda! Aleluja! (ps 150,6). Nastupili su Duhos band, SKAC band Osijek, Matej Galić i Yeshua, Molitvena zajednica Svete Obitelji iz Osijeka te katolička karizmatska zajednica Božja pobjeda koja je predvodila molitveni dio koncerta.

Nakon što su voditelji, studentica Sandra Naletilić i vlč. Krešimir Šaf, župni upravitelj Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Soljanima kratko upoznali okupljene s povijesti udruge i načinom djelovanja, koncert su započeli domaćini, Duhos band, pjesmom Snagom ljubavi tvoje. Uslijedila je molitva koju je predvodio o. Arkadiusz Krasicki CSSp, prvi studentski kapelan udruge koji je skupa sa suradnicima osnovao udrugu prije 10. godina. Nakon i druge otpjevane pjesme, Duše svet, voditelji su okupljene upoznali s djelovanjem SKAC-a i njihova banda te su koncert su nastavili Skac band Osijek pjesmama Spoznaja i Djeluj kroz mene. Nakon njih koncert su nastavili Matej Galić i Yeshua pjesmama Tisuće razloga i Sva je snaga u imenu Isus. Sljedeći na redu bili su članovi slavljeničkog tima Molitvene zajednice Svete Obitelji iz Osijeka koji se skupa s voditeljem Ivanom Džankom te duhovnikom p. Sebastijanom Šujevićem okupljaju i djeluju u Rezidenciji Srca Isusova u Osijeku. Otpjevavši pjesme Ispuni nas sve i Nova stvorenja, uslijedilo je svjedočanstvo člana zajednice i slavljeničkog tima, Hrvoja Juzbašića. Hrvoje je progovorio o svom traženju i pronalasku Boga te koliko su mu u tome pomogli susreti i klanjanja utorkom na koja je dolazio. Odlučio se i aktivno uključiti u život župe te se aktivirao u sviranju i animiranju misa u Crkvi Uzvišenja svetog Križa u osječkoj Tvrđi.

Nakon svjedočanstva uslijedio je molitveni dio koncerta kojeg je animirala katolička karizmatska zajednica Božja pobjeda, predvođena svojim voditeljem, Petrom Buljanom. Desetak pjesama koje su otpjevali bilo je popraćeno molitvom koju su predvodili članovi zajednice.
Uslijedila je zahvalni govor trenutnog studentskog kapelana vlč. Maria Žigmana koji je prvenstveno zahvalio Bogu na svemu što je činio kroz deset godina djelovanja Udruge i na onome što i dalje čini. Vlč. Žigman zahvalio je potom prvom studenskom kapelanu o. Areku i svim profesorima, djelatnicima i studentima osječkog sveučilišta, Malim Marijama koji su sudjelovali u osnivanju Udruge Duhos, pokrenuli studentski pastoral i nastavili raditi te preč. Dragi Tukari koji je surađivao s p. Arekom i pomogao promicati pastoral.

Vlč. Žgman zahvalio je i predsjednici udruge, profesorici Marceli Šperanda i njezinoj obitelji na svemu što neumorno rade i čime potiču sve na još više djelovanja. Uz zahvalu predsjednici udruge, vlč. Žigman uputio je zahvalu i gospođi Danijeli Marić, tajnici Udruge, prof. Branimiru Dukić, gđi. Maji Haršanji, računovotkinji, ali i svim drugim znanim i neznanim koji su svoj rad i molitve utkali u djelovanje zajednice.

Vlč. Žigman uputio je zahvale i svim osnivačima, članovima i pridruženim članovima timova, sadašnjim i bivšim voditeljima, koji su žrtvovali sebe, svoje vrijeme, ponekad i studij kako bi ugradili taj kamenčić u Božji mozaik koji ćemo na kraju, kada svi stignemo u nebo, moći vidjeti u punom njegovom sjaju.

Također, vrlo važna osoba kojoj zahvaljujemo je župnik Župe sv. Ćirila i Metoda, vlč. Alojz Kovaček koji nas u svemu podržava i uvijek rado otvara vrata župe, ne samo sada nego svaki događaj koji se organizira te župnom vikaru vlč. Mateju Periću koji je bio na raspolaganju za pomoć oko organizacije koncerta u župi.

Vlč. Žigman zahvalio je i svima onima koji su financijski pomogli u organizaciji koncerta: Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, EDUKOS-u i gospodinu Kristijanu Šimičiću, PPK Valpovo i gospodinu Ivanu Malić, tvrtki Divita d.o.o. te poliklinici Osijek i Mateju Majetiću koji su provodili testiranje te pekarnici Olymp koja je omogućila pekarske proizvode za izvođače prije koncert.
Vlč. Žigman zahvaljuje je i svim izvođačima koji su uveličali slavlje te njihovim duhovnicima, na poseban način i prisutnom p. Ivanu Manduriću DI, duhovniku SKAC-a te dragom suradniku vlč. Davoru Vukoviću, sveučilišnom kapelanu koji je uvijek tu i koji ga kao mlađeg kolegu uvijek iznova potiče i pomaže u svim svećeničkim koracima. Vlč. Žigman zahvalio je i svim volonterima koji su pomogli oko organizacije susreta i svega potrebnog tijekom koncerta, kao i voditeljima koncerta koji su svojom radošću i otvorenošću uveličali proslavu.

Nakon zahvalnog govora, svi su izvođači zajedno izveli pjesmu Mesija te time i završili koncert.

FOTOALBUM

A. Buzgo

Preporučeno