Život, dakle, biraj! – blagoslovi i posljedice odnosa prema životu

by abuzgo

U Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku u utorak, 8. lipnja održan je susret pod temom „Život, dakle, biraj! – blagoslovi i posljedice odnosa prema životu“, o kojoj je progovorila voditeljica programa Oprostom oslobođene, Lidija Dugan. Uvodnu molitvu predvodio je studentski kapelan vlč. Mario Žigman.

Na samom početku izlagačica je ispričala put osnivanja programa Oprostom oslobođene. Kao jednoj od koordinatorica udruge „40 dana za život“ koja skrbi o ženama koje su rodile, ali su u teškim životnim uvjetima te o njihovoj djeci, ali i koja se bori za spas svakog ljudskog života, nametalo joj se pitanje kako pomoći onim ženama koje su se odlučile na pobačaj ili je on uslijedio prirodno. Progovorila je o svojim borbama i sumnjama u vlastite sposobnosti, ali i o tome kako je u konačnici prepustila Gospodinu da on vodi.

U drugom djelu govorila je o posljedicama koje pobačaj izaziva kod žena. Od problema depresije, napada panike, strahova, bolova i razvoja raznih bolesti do onih koji su korijen svega, boli i izranjenosti srca i duše. Brojna su i svjedočanstva koja je prenijela okupljenima od žena s kojima se susrela i koje su prošle kroz program. Unutar programa žene razgovaraju o svojim ranama i okolnostima koje su ih dovele do toga da se odluče na pobačaj. Prateći u svemu Sveto pismo, one se oslobađaju, a Gospodin iscjeljuje. Izlaganje je završila čitanjem ulomka iz Svetog pisma (Pnz 30, 15-20) nakon čega je uslijedilo euharistijsko klanjanje koje je predvodio vlč. Žigman.

Preporučeno