Plava crta
Četvrtak, 6.04.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Pronađi malo vremena za sebe. Neka to bude mirno mjesto gdje možeš naći tišinu. Bilo bi dobro otići također u Crkvu pred Presveti oltarski sakrament. Ostani u tišini.

Meni je klanjanje pred Presvetim Olatrskim sakramentom potpuno promijenilo život. Sjećam se kako sam kao mali debeli ministrant klečao pred Isusom. Koljena su jako boljela. Mramor je bio jako tvrd, a rubovi stepenica urezivali su se u dječja koljena. Toliko sam se puta pitao: “Čemu tako, teško mi je”. Pa sam pokušavao promijeniti koljeno s jednog na drugo, ali nije bilo spasa. Župnik je držao dugačke molitve, a onda je slijedila šutnja. Sjetih se tada riječi časne sestre: ” Na nebu ćemo se stalno klanjati dragom Bogu kako što se sada klanjamo njemu u Presvetom oltarskom sakramentu!” Pomislio sam si tada: “Dosta je, ja ne želim u nebo jer neću izdržati stalno klečati.”

Što je s tobom? Razmišljaš li o nebu? Jaganjac nas vodi u nebo. On to čini u Crkvi. Svi razmišljamo kako ćemo si urediti novu spavaću sobu, kuhinju ili kupaonicu, samo da nam bude ugodno. Rijetko kada susrećem ljude koji razmišljaju kako će biti na nebu. Zašto? Možda zato što ne vjerujemo u to da smo pozvani živjeti u nebu?

Pročitaj: Iv 14,1-11

»Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova.Da nema, zar bih vam rekao:‘Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.
A kamo ja odlazim, znate put.«
Reče mu Toma: »Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?« Odgovori mu Isus: »Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.«
Kaže mu Filip: »Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!« Nato će mu Isus: »Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?«
»Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: ‘Pokaži nam Oca’? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim,od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.

Vidiš da si stalno pod nekim stresom. Bojiš se. Ne možeš donijeti ispravnu odluku. Iako moliš imaš dojam da će se problemi riješiti. Međutim oni se gomilaju. Ima ih sve više. Teško je. Razmišljaš samo o jednom- kako dalje?
Tu na zemlji samo si u prolazu. Mnogi su prije tebe stigli u nebo. Oni su spašeni. Uspjeli su iako su padali i klonuli duhom, ali to je istinita svetost. I ti imaš priliku postati svet.

Meditacija:

Pokušaj zamisliti svoje mjesto u nebu.

Gledaj svojom maštom Jaganjca koji te poziva blagovati svoje tijelo.

Čezni.

pater.arek@gmail.com

Četvrtak, 6.04.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.