Obećanja Božje riječi

by admin

Mladima se pružaju prekrasne mogućnosti da shvate obećanja Božje riječi. Ljudski um teško može shvatiti duhovna dostignuća do kojih oni mogu doći ako postanu dionici božanske naravi. Ispravljajući svoje pogreške i postižući pobjede, oni svakoga dana trebaju rasti i postajati mudri, snažni muškarci i žene u Kristu. (YI, 13. veljače 1902.)

Onaj tko je postao dionik božanske naravi, zna da je građanin gornjega svijeta. On dobiva nadahnuće od Kristovog Duha. Njegova duša je skrivena s Kristom u Bogu. Takvog čovjeka Sotona više ne može koristiti kao svoje oruđe da se uvuče u samo Božje svetište, da uprlja Božji hram. On zadobiva pobjede na svakom koraku. Pun je plemenitih misli. Svako ljudsko biće smatra dragocjenim jer je Krist umro za svaku dušu.

“Onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima.” Čovjek koji čeka na Gospodina postaje jak Njegovom snagom, dovoljno snažan da ostane čvrst i pod najvećim pritiskom. Ipak, njega je lako pridobiti da stane na stranu milosti i sućuti, što je zapravo Kristova strana. Čovjek koji se pokorava Bogu, spremno ispunjava Božju volju, marljivo i ponizno nastoji upoznati Njegovu volju. On prihvaća disciplinu i hodi u skladu sa svojim ograničenim prosuđivanjem. On razgovara s Bogom i njegov razgovor je nebeskog podrijetla. (Letter 58, 1894.) Povezan s Neograničenim, čovjek postaje dionik božanske naravi. Na njemu strijele zla ne postižu učinak jer je odjeven u oklop Kristove pravednosti. (CPT 51,52)

Preporučeno

Leave a Comment