Svjedočanstvo o pronalasku Božjeg puta

by abuzgo

Mudar je onaj čovjek koji može učiti na greškama drugih, a ne samo na svojim. Godinama sam mislio da živim svoju vjeru, ministrirao sam, bio sam redovan na nedjeljnjim svetim misama, u župi pomagao kada je to bilo potrebno, mnogi bi rekli pravi vjernik. Budi mudar čovjek, nauči iz moje greške i nemoj pasti u zamku mlake, tradicionalne vjere i misliti da je to dovoljno.

„Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.” (Otkrivenje, 3, 15-16)

Bog dozvoljava kušnje u tvojem životu zato što te voli i zato što te želi na svojoj strani, ne djelomično, već potpuno. Te kušnje pomogle su mi shvatiti da nisam pravi vjernik kakvim sam se smatrao. I što dalje, pitao sam Ga jer je samo On znao što mi je tada trebalo. Molio sam se i polako sam počeo osjećati poticaj da se trebam okružiti ljudima koji me neće udaljavati od Boga, već me Njemu približavati. Ali gdje, ponovno sam Ga pitao. Znakove koje mi je tada počeo slati bili su očiti da je odgovor na to pitanje DUHOS. Na DUHOS-u sam upoznao živoga Boga, ali i prave prijatelje za cijeli život. Poslužit ću se riječima svetog Josemaria Escrive: „Ako nađeš prijatelja, našao si blago. – Dakle… ako nađeš Prijatelja!… Jer gdje je tvoje blago, ondje je i tvoje srce.”

Zato te potičem i ohrabrujem: dođi na DUHOS i s Bogom i Prijateljima kreni pravim Putem!

Preporučeno