Čista desetka

by abuzgo

Prvi puta došao sam u Duhos početkom listopada 2015. godine, tri mjeseca nakon svoga obraćenja. Zanimljivo, upravo kada sam ja došao, počeo je i vjeronauk pod nazivom Čista desetka. Od tada redovito pohađam vjeronauk i klanjanje utorkom.

Čista desetka me se dojmila jer ide u dubinu deset Božjih zapovjedi i otkriva uzročno-posljedične veze temeljene na Svetom pismu i daje primjere iz svakodnevnog života. Jako sam puno naučio o samome sebi iz ovih kateheza te primjećujem kako me one mijenjaju – uvidio sam neke svoje nedostatke koje dotada nisam ni primjećivao, postao sam svjesniji kako su ponekad moji odnosi prema drugima površni i kako s mnogim stvarima štetim ljudima oko sebe emotivno i duhovno.

Pater Arek izvrstan je u prenošenju kateheza zato što iz njega gori dok govori i osjeća se da je autentičan svjedok, da živi to što govori, što se može vidjeti kao rezultat u velikom broju mladih koje je okupio i koji iznova dolaze. Također, pronalazi jako zanimljive primjere i slike kojima vrlo precizno dočarava ono što želi reći, a njegov humor pomaže da kateheze budu zanimljive i lake za praćenje, a opet s druge strane tako duboke i ispunjene mudrošću. Osim toga, sviđa mi se što ne govori na način da „soli pamet“, nego prije svega naglašava i svoje slabosti i nedostatke te kako se i on bori sa svojim nedostatcima i grijesima, što ga čini još više autentičnim.

Zahvalan sam Isusu što me doveo u takvu zajednicu i što postoje ljudi u ovome gradu koji se trude živjeti ono što vjeruju i što imam priliku biti sudionikom svega toga. Jedva čekam jesen i nastavak Čiste desetke. Slava Isusu!

Božji blagoslov svima!

Mario Čačić |duhos.com

Preporučeno