S Kristom kroz fakultet

by Duhos

Prije nešto više od tri godine upoznao sam Krista u mladima tijekom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku i od tada se moj život u potpunosti promijenio. Gospodin je dao smisao mome životu. Nakon SHKM-a pripremao sam se za maturu i želja mi je bila upasti na fakultet u Osijeku iz razloga što tamo djeluje studentska udruga DUHOS. Nakon devetnice Božanskom Milosrđu, položenoj maturi i upisu željenog fakulteta stigao sam u Osijek. DUHOS mi je pomogao da shvatim kako biti Kristov na fakultetu i upravo tamo naučio sam kako učiti. „Moli i uči“ moto je pomoću kojeg sam uspio riješiti sve ispite u roku te sam ovih dana položio i zadnji ispit na preddiplomskom studiju.
Počeli su ispitni rokovi te preporučam svima da prije nego počnu s bilo kakvim umnim radom, zazovu ime Gospodnje i tek tada kenu učiti. Vjerujem da je meni mnogo pomogla molitva svetog Tome Akvinskog i razmatranje o životu svetog Josipa. Ovo nije nikakav „instant proces“ koji će riješiti vaše ispite i kolokvije, nego samo dobar temelj onoga što treba uslijediti nakon njega – učenje i rad.
Sveti Toma Akvinski uputio nas je na ovu molitvu: Ti, Stvoritelju svemira, vrelo svjetlosti i mudrosti, moćni početku svega, svojim svjetlom prosvijetli tamu moje pameti i odagnaj od mene mrak grijeha i neznanja. Daruj mi bistrinu poimanja, dobro pamćenje, sposobnost za ispravno i temeljito razumijevanje, jasnoću i točnost u izlaganju, cjelovitost i privlačnost u izričaju. Pouči me u početku, upravljaj u tijeku, pomaži u dovršenju, po Kristu, Gospodinu našemu. Amen!
M.I.

Preporučeno