Plava crta
Ponedjeljak, 9.10.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Završavao sam fakultet  i poslije me nije čekao siguran posao. Nisam politički opredijeljen, a roditelji nemaju poznanstva s utjecajnim ljudima. Osjećao sam nemir jer nisam znao što me čeka u budućnosti. I ranije sam išao na nedjeljne mise, a tada sam počeo češće, nekada i svakodnevno jer sam tamo nalazio tišinu i potrebni mir. Udaljen od gradske buke i tuđih razmišljanja, donio sam Bogu problem zaposlenja i prepustio mu da me vodi.

Nakon mjesec dana neizvjesnosti i potrage počeli su dolaziti prvi odgovori i rezultati predanja. Božja providnost mi je pokazala da bih trošio vrijeme ako ne diplomiram u roku ali također i da nisam još spreman za radni odnos. Što je zaista bilo točno jer do tada nisam znao u kojoj poslovnoj branši bi radio. „ Nizom slučajnih događaja “ nastavio sam školovanje upisavši novi dvogodišnji smjer na drugom fakultetu. Uz to aplicirao sam se na natječaj za poslovni plan. Nikada do tada nisam napisao ni jedan poslovni plan ali sam imao jaku želju naučiti ih pisati. I tako je počelo.

Nekoliko tjedana mukotrpnog rada rezultiralo je detaljno razrađenom  investicijskom studijom. Prvi natječaj je odlično prošao i dao mi vjetar u leđa da nastavim ploviti u tom smjeru.

Danas brojim četiri natjecanja s istim poslovnim planom. Profesori i dekan su saznali za moj rad, išao sam na županijska i državna natjecanja te natjecanja američke ambasade  koja su rezultirala financijskim nagradama i certifikatima. Nevjerojatna je snaga Božja koju sam doživio. Sve strahove i prepreke sam uspio preskočiti jer svaku brigu On je za mene ponio i svaku goru je premjestio.

Moram spomenuti zadnji natječaj, jer se ispostavilo da su zapravo svi prijašnji bili samo uvertira i priprema za njega. Naime, predstavljen  je pred uglednim auditorijem. Nekoliko trenutaka nakon prezentiranja prišao mi je jedan poslovni čovjek i iznio želju za suradnjom, odnosno spreman je uložiti vlastiti novac u razvijanje mog projekta.

Rekao sam mu da moram uzeti vremena te da ću ga kontaktirati. Vjerojatno vam zvuči suludo zašto nisam odmah pristao na njegove uvjete?! Sjetio sam se Onoga tko je najzaslužniji  i tko mi je najviše pomagao dok sam pisao poslovni plan.  Tako da ću najprije otići kod Njega i nakon konzultacija s Učiteljom  odlučit ću što napraviti i da li se zaista isplati prihvatiti rizik , utrošiti vrijeme i  investirati.

Iako još nisam dobio posao i ne znam kada će to biti, pronašao sam sebe u poslovnom svijetu i sada znam što bih htio raditi. Vjerujem da kada bude pravo vrijeme za posao, da će mi ga Bog i dati. Biti u Njegovoj prisutnosti znači biti siguran,  i znam ako budem dao sve od sebe u traženju da će mi on naplatiti višestruko taj trud.  On je za sve nas već napravio svoj poslovni plan, savršen i različit za svaku osobu. Kako bi ga realizirali moramo samo doći po njega.

 

Ponedjeljak, 9.10.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
13
sij.
2018

Bog zaista sluša, čuje i brine se za mene

Hvaljen Isus i Marija! Želim posvjedočiti kako je Bog uvijek uz nas, čak i kada…

Plava crta
9
sij.
2018

Talent = ljubav

Sveti Augustin tumačeći talente govori o ljubavi. Svatko prima makar jedan talent, odnosno svatko je…

Plava crta
17
pro.
2017

Svjedočanstvo o pronalasku posla

Ovim putem htio bih posvjedočiti kako mi je Bog uslišio molitvu za bolji posao. Na…

Plava crta
15
pro.
2017

Nikad ne znamo preko koga nam Bog šalje pomoć

Prije nekoliko sam se mjeseci dogovorio s kolegicom za zajedničko učenje. Na putu do dogovorenog…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.