Plava crta
Subota, 11.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

U svakodnevnim teškoćama, tražeći odgovore na brojna pitanja, nisam dopuštao Gospodinu da potpuno djeluje u meni, te sam ga nesvjesno potiskivao iz svog života. Tijekom jednog otvorenog razgovora naglas sam izgovorio rečenicu: „Gospodin me spasio“. Ta je misao često dolazila u moje srce što me navelo na mnoga razmišljanja i traženje istinitosti u darovanoj milosti. Kako sam nisam mogao dokučiti što mi Gospodin želi reći, otišao sam na ispovijed. Puno su mi pomogli savjeti svećenika da potražim odgovor u tišini i miru svoga srca te da zahvalim Bogu za sve što je do sada učinio za mene. Ubrzo nakon toga je počela molitva devetnice Gospe Lurdske tijekom koje su se održavala brojna svjedočanstva. Gospodin je znao da mi je potrebno ojačati vjeru, te mi je kroz svjedočanstva drugih ljudi otvarao duhovne oči. Postupno me pozivao k sebi, dolascima na nedjeljnu Misu i sve više na Mise tijekom radnih dana. Ono što sam osjetio bio je toliko potrebni mir koji samo On može dati. Gospodin je cijelo vrijeme bio strpljiv sa mnom, točno je znao koliko njegove ljubavi i milosti mogu primiti. Sada znam da me toliko ljubio da nikada nije preko moje slobodne volje nešto učinio. Iako mu se nisam mogao u potpunosti predati i često nisam razumio njegova djela, borio sam se i još više čeznuo za njim. Nedugo zatim, događaji se nisu više razvijali kako sam očekivao, što je izazvalo sumnju u Gospodina jer ga nisam razumio. Danas kada pogledam konačan slijed događaja, shvaćam da je i tada Gospodin bio sa mnom i podučavao me kako ništa ne mogu učiniti bez njegove snage i providnosti. Shvatio sam da je potrebno bezuvjetno predati sve u njegove ruke. Tijekom jednoga duhovnog susreta, došla mi je u misao slika kako držim ruku uprtu prema Gospodinu iskazujući čežnju i potrebu za njim, ali strah mi nije dopuštao da mu potpuno predam svoj život. Počeo sam moliti na tu nakanu i nakon nekoga vremena Gospodin mi je umnožio vjeru i počeo sam osjećati svoje sve veće predanje i rast u vjeri. Zahvaljujem Gospodinu na blagoslovu ustrajnosti u molitvi jer bez te ustrajnosti ne bih uvidio koliko je Gospodin predivan.

Slava Gospodinu!

Subota, 11.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
13
sij.
2018

Bog zaista sluša, čuje i brine se za mene

Hvaljen Isus i Marija! Želim posvjedočiti kako je Bog uvijek uz nas, čak i kada…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.