Uslišana molitva

by Duhos

Hvaljen Isus, Marija i sveti Josip!

Potaknuta svjedočanstvom o uslišanoj molitvi po zagovoru svetog Josipa željela bih i ja iznijeti svoje svjedočanstvo. Naime, u ljeto prošle godine sam diplomirala. Nakon nekoliko mjeseci odmora počela sam aktivno tražiti posao. Slala sam zamolbe na mnoge natječaje s obzirom na to da je moje zanimanje uistinu traženo, a deficitarno.

Tako sam tri mjeseca slala te zamolbe, ali bezuspješno. Polako sam postajala očajna i nisam znala što da radim. Na trenutke sam čak posumnjala u Božji plan za svoj život te mi Njegova logika nije bila nimalo jasna.

Početkom prosinca sam na internetu “slučajno” naišla na 30-dnevnu pobožnost svetom Josipu koju sam i započela moliti.

Tijekom tih 30 dana nailazila sam na različite kušnje, no nipošto nisam željela prestati moliti. Želja i potreba za molitvom baš po zagovoru svetog Josipa u meni bila je snažno prisutna.

Zadnji dan pobožnosti bio je utorak. Tog sam dana neprestano provjeravala ima li kakav novi natječaj objavljen na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali ga nije bilo.

Odlučila sam pričekati sljedeći dan, srijedu koja je inače dan svetog Josipa. Čim sam se probudila, otišla sam provjeriti je li objavljen natječaj. I bio je! I to baš za radno mjesto u ustanovi u kojoj sam još tijekom studija najviše priželjkivala raditi!

Obuzelo me silno uzbuđenje i ogromna zahvalnost prema Gospodinu što je čuo molitve koje sam Mu uputila. Odmah sam znala da ću dobiti taj posao i da je to zasluga zagovora svetog Josipa.

Istog sam trenutka poslala potrebne papire. Nakon nekoliko dana sam dobila i poziv za razgovor koji je također prošao čudesno, a nakon što sam obaviještena da sam uistinu dobila posao, mojoj sreći nije bilo kraja.

Trenutno radim već nešto više od mjesec i pol dana te mogu reći da sam i dalje presretna. Sve je toliko dobro i lijepo, ako mogu reći, posloženo! Gospodin je mislio na svaku pa i onu najmanju sitnicu.

Naravno, osjećam da me sveti Josip također prati i da će me zauvijek pratiti. Kao i Majka Marija. Stoga im se i dalje obraćam za zagovor, posebno svetom Josipu. I to upravo kroz ovo vrijeme na još jednu važniju nakanu.

Silno sam ga zavoljela, a time i samog Gospodina. Preko svetog Josipa zapravo svakog dana iznova shvaćam koliko me Gospodin ljubi. Koliko sve nas ljubi i koliko smo Mu važni.

Isto tako, ovaj posao je na određeno radno vrijeme, ali se ne bojim niti se brinem. Znam da će Gospodin sve preuzeti u svoje ruke. Ponovno. Po tko zna koji put. 🙂

Neka vas sve prati Božji blagoslov te zagovor Marije i Josipa! 🙂

Preporučeno