Gospodine učvrsti moju vjeru!

by admin
Nikada nisam imala čvrstu vjeru. Uvijek sam je preispitivala, ali nikada nisam odustala od Boga. Osjećala sam njegovu prisutnost i njegovu ljubav i onda kada mi je bilo najteže. Zato ni on mene nije napustio. Istina je kada kažu da Bog svoje ne napušta.   

Kada sagriješim osjećam se nekako prazno, izgubljeno i nevidljivo. Ali znam da mu se uvijek mogu vratiti. Zato je i došao na ovaj svijet: da otkupi naše grijehe i da nas još više uzljubi. Kada shvatimo da je Bog s nama i kako možemo sve ako vjerujemo, više se ne moramo bojati zla jer je njemu sve moguće. Njegova krv nas spašava.

 

Nikada nisam smatrala da je bolje ono što svi rade, već ono što mi srce govori. Otkako sam dobila novu priliku za život ne volim imat osjećaj da ga tratim, tj. da uporno tražim pravu sreću ali je nenalazim. Znam što me uistinu čini sretnom, ali na neki način me puno toga pokušava udaljiti od toga. Grijeh je jedino što me udalji od jedinog izvora moje radosti.

 

„Grijeh je prekršaj protiv razuma, istine, ispravne savjesti; prijestup je istinske ljubavi prema Bogu i bližnjemu, zbog izopačene privrženosti nekim dobrima. On ranjava čovjekovu narav i ugrožava ljudsku solidarnost“, definiran je kao „čin ili želja protiv vječnog zakona“. GRIJEH – puno nudi, malo daje, a sve oduzima.

 

Neću biti mirna dokle god se ne rješim loših navika i svega što mi šteti. Kako da se prestanem truditi ugoditi Bogu koji mi je dao život i koji zna što je najbolje za mene… kad bez njega ne mogu ništa i čim se grijehom udaljim od njega gubim volju za sve, i sve mi postaje preteško. Jedino s njim mogu nositi svoj križ, a to je i On činio za nas… Sve što sam doživjela smatram blagoslovom, jer me ništa ne može udaljiti od njega, pa čak ni smrt.

 

Nakon duhovnih obnova čvrsto sam odlučila promijeniti sebe i sve oko sebe. Osjećam da imam snage za sve, ništa mi nije teško… Potpuno sam se prepustila Duhu Svetom… puštam da me On vodi tamo gdje trebam biti, da me šalje onome kome sam najpotrebnija, da me svakoga dana iznova obnavlja i iscjeljuje moje rane… da mogu radosno prenositi ljubav i biti svjedok Njegove neograničene ljubavi. . 

 

Gospodine učvrsti moju vjeru! Daj da se prihvatim, da zavolim sebe, jer želim prenositi tvoju ljubav. Duše Sveti potakni me da spoznam svoje grijehe, otvori moje srce, nauči me slušati. Oče prikazujem ti svoje grijehe, dotakni se moje vjere, ozdravi moj DUH, DUŠU i TIJELO.

 

Tabak Daria

 

 

 

Preporučeno

Leave a Comment