Iskustvo susreta sa živim Isusom

by admin

Vođena Isusovim riječima – Tražite najprije Božje kraljevstvo a sve drugo bit će vam nadodano – odazvala sam se i krenula na prva klanjanja četvrtkom pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Da, bila su to prva moja i prva takva klanjanja uopće u Osijeku. Odazivam se i danas.
 

Jednostavno ostavljam sve i bez obzira na vremenske neprilike odlazim u konkatedralu na klanjanje. Ponekad mislim da neću stići sve naučit, obavit… ali ipak ostavljam knjige…ma sve… prikazujem to Bogu, a onda On jednostavno učini čudo i ja u kratko vrijeme ponovim puno, ili me profesor jednostavno ne pita to gradivo. Sve stignem na vrijeme…

 

Iako dragi Bog sve zna i prije nego ga zaištemo, dolazim i kažem mu sve što mi je na sreću, bilo prošnja, bilo zahvala.

 

Jednostavno si uz pomoć patera Areka posvjestim – Isuse Ti si tu. Poželim da me samo dotakne, zagrli… i moj brat i najbolji prijatelj Isus, to i učini. O koje li radosti! Osjećam se kao lastavica, slobodna, vesela, ispunjena, kao da letim. Izlazim iz konkatedrale i lagano pjevušim do stana, pa i poslije jer Bog – Duh Sveti je sa mnom i u meni!

 

Bitno je samo dopustiti Bogu da uđe u naš život i sve je lakše, bolje, radosnije. Isus je tu za nas pa pustimo da nas Duh Sveti vodi! Kako bi se mi osjećali da pripremimo objed i da naš gost ne želi blagovati? Tako je i Isusu s nama, ali On je strpljiv i mnogoga milosrđa vrijedan!

 

Zato dođi i ti dragi prijatelju i moli s nama. Molitva u zajednici je nešto posebno. Pitaš se zašto? Tamo gdje su dvojica ili trojica u Božje ime i Bog je s njima! Moli, pjevaj, slušaj ili jednostavno šuti, ali postići ćeš puno! Najvrjednije stvari su besplatne! Zato iskoristi ovo što ti studenski kapelan pruža!

 

Samo se srcem dobro vidi! Jedva čekam ponovno klanjanje!

 

 Studentica

Preporučeno

Leave a Comment