Potpuni oprost

by admin

Davne 2003. godine Wink sudjelovala sam na X. franjevačkom hodu od Lipika preko Bjelovara do Asiza (Italija). Šest dana mladi hodaju sa torbama na leđima, mole i zajedno pjevaju kako bi se pripremili za odlazak u Italiju, te proslavili blagdan Gospe od Anđela koji se slavi 2.kolovoza. Specifično je što se unutar ogromne crkve Gospe od Anđela nalazi mala crkvica Sv. Damjana gdje se Sveti Franjo molio, te je tražio od Boga i od Crkve da svatko tko posjeti ovu malu crkvicu dobije potpuni oprost.

 

Potpuni oprost briše sve naše grijehe, čak i one vremenite kazne koje „moramo odraditi“ nakon svake ispovjedi, te čovjek postaje onako očišćen kakav je bio neposredno nakon rođenja (kada su ga roditelji kao malu bebu donijeli na krštenje Smile). Sveti  Franjo je bio tako dobar, te je tražio da se u svim franjevačkim crkvama dobije potpuni oprost dana 2.8. ako se ispune određeni uvjeti. Osoba mora biti ispovjeđena i prečišćena, te mora izmoliti Oče Naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te Oče Naš na nakanu Svetog Oca Pape.

   

Kako svake godine sudjelujem na misi dana 2.8. odlučila sam sa svima predstaviti ovu iznimnu Božju milost. I ove godine divno je bilo dobiti potpuni oprost, te se prisjetiti 2003. godine kada sam hodočastila pod geslom „Ljubiti iznad svega!“ Divno je biti dobar i drugima davati samo ono najbolje od sebe, divno je imati prijatelje, obitelj, divno je nekoga razumjeti, voljeti…divno je ljubiti onako kako nas vjera uči. I tako sretna i ispunjena mogla sam nastaviti uživati u sunčanim danima, moru i soli, jer sretan je onaj tko pronađe put koji ga vodi Onome kome može darovati svoj život!

 

Dragi moji, imate vremena do godine pronaći najbližu franjevačku crkvu kako bi izmolili potpuni oprost ili za sebe ili za nekoga od svojih pokojnih! Veliki pozdrav i BVB!

Monika

Preporučeno

Leave a Comment