Duhovsko bdijenje

by admin

Sudjelovala sam u Duhovskom bdijenju u organizaciji p. Areka i DUHOS-a 11. lipnja 2011. Mnoštvo mladih i ostalih vjernika su zdušno molili i pjevali ne samo u kapelici Snježne Gospe i crkvi Preslavnog imena Marijinog, nego i u veličanstvenoj procesiji sa svijećama, koja me, uz put rečeno, podsjetila na sličnu procesiju u Lourdesu, u kojem sam nedavno bila na hodočašću.

Obje procesije su blagoslovljene Duhom Svetim koji se očituje na licima i u glasovima ljudi. Sudeći po sebi, sigurna sam da je svaka osoba, koja je sudjelovala u ovom slavlju, zapuhnuta Duhom Svetim i ganuta Njegovom milinom do srži.

Lijepo kaže pjesma ”…Ti zapuši sa sve četiri strane svijeta, neka suhe kosti ožive…”. Mogu samo parafrazirati velečasnog Jurića da se dolaskom Družbe Duha Svetoga, u Osijeku, govori različitim jezicima, kao u dvorani Posljednje večere, a svi razumijemo što nam pateri prenose. Hvala Gospodinu što ih je poslao sa svih strana svijeta, a ovo slavlje na ulicama Osijeka govori da su suhe kosti oživjele i da se Duh razlio.

Kako je ovo vrijeme milosno! Uživali smo u  posjetu Svetoga oca, a tjedan kasnije u Duhovskom bdijenju. Sva ta milina ”mora” imati odjeka u našim životima i nadam se da će se lančano širiti na našu svakodnevicu. U današnje vrijeme je to jako važno. Treba nam vidljive podrške i blagoslova odozgor, a sada nitko ne može reći da smo zaboravljeni. Samo trebamo primiti ono što nam se daje!

Neka je pateru Areku i njegovoj subraći sretan blagdan Duhova i neka ih Duh Sveti nadahnjuje svojom snagom i silom i ubuduće!

 

M.O.

Preporučeno

Leave a Comment