Moj doživljaj i dojmovi sa susreta s Papom

by admin

Cjelokupni dojam pohoda pape Benedikta u Hrvatsku bio je odličan i svi trenutci provedeni u tom zajedništvu bili su predivni i neočekivani.

Često sam prije i za vrijeme susreta s papom prisjećala se odlomka iz Djela apostolskih, prva obraćenja nakon Petrova govora kad je propovijedao i obratilo se oko tri tisuće duša. I ovaj susret me podsjećao na to, i želja za obraćenjem moga srca i nova nada u njemu.

Imam puno doživljaja, neke od njih ću ovdje istaknuti.

Od samog početka susreta sve je bilo tako blagoslovljeno, od pljuska kiše i grmljavine, do zbora mladih, svake pjesme i plesa, pljeskanja ruku, dolaska pape i njega vidjeti na oltaru uživo, papinog nagovora i molitve, svjedočanstva dvoje mladih, same Riječi Božje, sve je imalo smisla, sve je bilo u radosti, i vedro nebo dok je papa bio na trgu i ponovni pljusak i otvoreno nebo na završetku dana.

Najljepši mi je dio bila molitva s papom na trgu. Od samog dolaska pape na trg u mom srcu se spustio takav Mir i Radost, a posebno u trenutku klanjanja kad smo svi zajedno s papom kleknuli pred Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu. I ta molitva u tišini… mislim da se rijeka milosti spuštala na svakoga od nas.

Bilo mi je veliko svjedočanstvo biti uz druge ljude koji slave Isusa na sred trga, zajedno s njima radovati se, plesati, pjevati, smijati se, kisnuti, gurkati se, pričati, dijeliti doživljaje i iskustva i kikirikije (često su to nudili), i nije ništa smetalo.

I pjesmom koju smo pjevali: sva djela Gospodnja slavite Gospoda,…, sve sile Gospodnje slavite Gospoda,… bilo je lijepo slaviti Isusa J jer sam baš tako doživjela da je SVE slavilo Gospodina.

Sanja F.

 

Preporučeno

Leave a Comment