Obitelji, budite hrabre

by admin

8 sati je. Budim se, obavljam jutarnje „stvari“ te se krećem spremati za posjet Svetom Ocu.

U 9.30 je došao autobus i u trenutku kad sam želio ući u autobus zaustavi me reporter te me upita nekoliko pitanja a u sebi mislim: “Hehe sad ću biti na televiziji” . Krenuli smo te smo se pomolili za sretan put i tada je počela zabava. Gitara, pjesma, radost i sreća. Pozitivan duh snage je objedinio naše sretne glasove.

Stižemo u Zagreb te se raspakiravamo na Zagrebačkom velesajmu gdje smo dobili i obrok. Rasporedili smo se po paviljonima, raspremili te krenuli prema Trgu bana Josipa Jelačića kako bi dočekali Svetoga Oca. Ušli smo na trg te nakon policijske kontrole krenuli u pjesmu i radost. Papa je stigao te smo bdjeli do 21.20. Naša želja za susretom je bila toliko jaka da nam ni uporna kiša nije smetala. Bdijenje je završilo te smo se uputili prema velesajmu. Stigli smo na sajam, pomolili se svatko za sebe te usnuli.

U 5 sati smo se probudili, spremili te krenuli prema hipodromu gdje ćemo prisustvovati na Svetoj Euharistiji sa papom. Misa je završila i mi smo opet puni ponosa i Duha Svetoga krenuli za Osijek gdje smo naposlijetku i sretno stigli.

Bilo je tu mokrih majica, čarapa i hlača, ali sve se isplatilo nakon sto smo primili riječi Svetoga Oca. Najvise mi je značilo kad je papa rekao da obitelj bude hrabra. Rečenica je tako jednostavna a tako dubokoumna i smatram da daje snagu da sve obitelji zaista budu hrabre i snažne.

U sjećanjima mi ostaje i famozna pjesma “Aleluja” koju smo svi dobro upamtili te uvježbali koreografiju. Sjećat ću se uvijek dobroga društva i zabave te radosti u busu a i na velesajmu. Sve je prošlo u najboljem redu. Sretan sam zbog ovoga zato sto mi nije prvi puta da vidim papu i iskoristit ću svaku priliku da ga vidim opet.

Krešo

Preporučeno

Leave a Comment