Pronašla sam život

by admin

Zovem se Tea. Moji pravi roditelji me nisu mogli odgojiti. Tata je bio teški alkoholičar, a mama bolesna na živce. Kao mala bila sam u domu u Osijeku.

Za vrijeme rata javljalo se preko radija tko želi djecu za vikend. Javila se jedna dobra obitelj i usvojili su me kada sam imala 4 godine. Imala sam tešku prometnu nesreću kada sam imala 5 godina. Bila sam u komi. U školi me nisu nikako mogli prihvatiti kao prijateljicu. Tukli su me i vrijeđali. To je trajalo do sedmog razreda.

 

Kada sam ušla u pubertet postala sam veoma agresivna, tukla sam svakoga koga sam srela. Ušla sam u loše društvo, počela sam piti, i prvi put sam zapalila joint. Tada je bio jako jeftin. Svidio mi se te sam ga uzimala kad god sam stigla. U srednjoj školi u koju sam išla nije bilo tako loše. Išla sam za fotografa, a poslije za masera. Istovremeno sam počela konzumirati ekstazi i speed.

 

Između ostalog nisam prezala ni pred čim, uzimala sam velike doze narkotika. Počela sam izmišljati kako bih došla do lijekova. To je trajalo sveukupno osam godina. Shvatila sam da mi je to sve donijelo samo loše stvari u životu. Također sam konzumirala uz sve navedeno kokain i heroin. Kada nisam imala tableta uzimala bih heroin u malim količinama.

 

U Donjem Gradu živim već tri godine. Puno ljudi mi je pokušavalo pomoći te mi je govorilo da potražim pomoć. Bila sam dotakla samo dno života. Inače, žena koja me je odgojila je izvrsna majka. Bila mi je najveća podrška da se odem liječiti. Isto tako mogu dati svu hvalu još jednoj ženi koja mi je pomagala. HVALA!

 

Napokon je  došao dan da odem u komunu u Zasiok pored Sinja. Tu se nalazi Komuna Papa Giovani. Imala sam teške krize, vrištala bih usred noći, bacala se po podu… GROZNO!!! Radila sam sve u Komuni. Imali smo molitvu tri puta na dan. Uz to svirala sam u crkvi. To mi je dosta pomoglo. HVALA BOGU! Ne mogu vjerovati, da sam ja sa svojih 23 godine bila već na svemu i svačemu.

 

U Komuni sam shvatila da moram uistinu vjerovati u Boga. Uistinu mi je žao svih ljudi, koji prolaze isto što sam i ja prolazila. Nakon svega shvatila sam da je sve osim Boga lažno i isprazno te u današnjem svijetu donosi samo probleme i muku koju sam prošla.

Preporučeno

Leave a Comment