Susret s papom Benediktom XVI.

by admin

U subotu 4. lipnja mi mladi Duhos-a iz Osijeka u zajedništvu s ostalom mladeži Hrvatske, ali i šire, dočekali smo papu Benedikta XVI. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Predvođeni pjesmom bili smo spremni dočekati Svetog Oca.

Preko 25 000 mladih pozdravilo je Papu usklicima „Papa, mi te volimo!“. Nakon pozdrava uslijedilo je zajedničko bdijenje mladih i Pape. Dolazak pape Benedikta XVI. bio je poticaj mladima da mole zajedno u Kristu, što je ujedno i geslo Papina pohoda Hrvatskoj. Nakon molitve Papu smo ispratili onako kako smo najbolje znali, a to je pjesmom.

Slijedio je odlazak kućama, a mladi koji su ostajali na sutrašnjoj svečanoj misi sa Svetim Ocem, među njima i mi, odlazili su prespavati kod prijatelja ili na Zagrebački Velesajam.

U nedjelju 5. lipnja  okupili smo se na Hipodromu kako bi zajedno s Papom proslavili Nacionalni dan hrvatskih katoličkih obitelji. Papu je dočekao velik broj vjernika, među kojima je bilo dosta obitelji i mladih. Papa je uputio svoju poruku obiteljima. Pozvao je na hrabrost, jedinstvo  i molitvu unutar obitelji. Nakon svečanog slavlja i ispraćaja Pape s Hipodroma, vjernici su se uputili svojim kućama.

 

B.T.

 

Preporučeno

Leave a Comment