Susret s Petrovim nasljednikom

by admin

Susret sa Svetim Ocem za mene je protekao uzvišeno i veličanstveno! To je susret s Petrovim nasljednikom, Kristovim namjesnikom na zemlji koji se nema prilike često doživjeti. Kada se 25 000 mladih okupi na jednom mjestu da bi slavili Gospodina sve nas obuzme osjećaj posebne energije i zanosa koji u tim trenucima nama vladaju.

Nema ljepšeg nego kada tisuće mladih srdaca koji tek upoznavaju život, već znaju tko je Isus Krist, upoznali su njegovu ljubav, dobrotvornost i snagu. Papa je osoba koja nas je sve okupila na pravom mjestu u pravo vrijeme. On je taj koji sve mlade i stare može ujediniti, a sve što nas povezuje zapravo je vrlo jednostavna vjera u Isusa Krista, našega Gospodina. Dvodnevni posjet pape posebno je obogatilo zajedničko euharistijsko slavlje.

Gotovo pola milijuna ujedinjenih srca, prekrasni prizori svih generacija, od beba i mladih do majki i očeva, djedova i baka, sve njih okupila je ista vjera i ista radost. Ima li ljepšeg? Ovaj susret ulijeva nadu u bolju budućnost, a onima koji pomalo posustaju pred napastima našega vremena daje novu snagu za još jače širenje radosnog slavlja.

Leona

Preporučeno

Leave a Comment