Svjedočanstvo s duhovne obnove za djevojke

by admin

Bio je jedan od običnih dana u tjednu. Sa prijateljicom sam otišla u obližnju katedralu na večernju misu. Nakon završetka mise prišla nam je jedna jako ljubazna gospođa. Bilo joj je drago što vidi mlade djevojke na misi četvrtkom.

Nakon što smo se upoznale, pozvala nas je na dvodnevnu Duhovnu obnovu u Rezidenciju Družbe Isusove. Budući da nikad nisam bila na duhovnoj obnovi odlučila sam sama otići, jer prijateljica je zbog obaveza bila spriječena ići sa mnom.

Nisam imala određena očekivanja, a postojala je doza neugodnosti i srama, budući da nisam poznavala nikoga od organizatora, niti sudionika. Sada, sa sigurnošću mogu reći, da je dvodnevno sudjelovanje u duhovnim vježbama jedno od mojih najljepših iskustava do sada. Kroz molitvu, pjesmu, razmatranje, a ponajviše kroz šutnju, približila sam se toliko Bogu, da sam htjela zaplakati od sreće.

Tijekom vježbi uspjela sam bolje upoznati sebe i Boga….te uvidjela važnost i snagu molitve. Predavanja p.Areka rasvijetlila su mi teme o kojima nisam imala prilike razgovarati. Sve moje brige i problemi postaju lakši, kad ih podijelim s Bogom, a put do Njegova srca je iskrena molitva….a ova Duhovna obnova učvrstila je moju vjeru, koja zna biti poljuljana zbog životnih okolnosti….Osim toga, stekla sam nova poznanstva….i dobila novu snagu za nove životne bitke!!!

Zahvalila bi se obitelji Malih Marija na organizaciji i gostoprimstvu i p. Areku na poučnim predavanjima…

Nadam se da ću imati prilike ponovno sudjelovati u Duhovnim vježbama i da će odaziv mladih biti još veći!!!

Z.M

Preporučeno

Leave a Comment