Volontirati u Klasju

by admin
 
           Kad bih trebala opisati volontiranje u dvije riječi, one bi bile: dobar osjećaj. Djeca su zaista posebna stvorenja. Nevjerojatno je kako se kroz životna iskušenja izgubi ono što smo svi nekada imali u sebi: prava dječja iskrenost i naivnost. 
 

Zato je uvijek lijepo vratiti se u taj mali svijet, makar na trenutak.  Ne treba pokušavati razumjeti razloge zbog kojih su ta divna mala bića u Klasju. Ono što svatko od nas može učiniti je tako malo, a tako puno za njih.  Izdvojiti sat ili dva svog vremena, stvarno nije puno, a njima je to jako puno. Oni ne traže ništa posebno, ne traže učenje ili treninge, oni žele samo malo ljubavi. A takva ljubav je prekrasna.

 

Kad se dijete smije i raduje, a nalazi se u domu za napuštenu djecu, zapitate se što je to tako teško u vašem životu da vam uspijeva maknuti osmijeh s lica? Zar nije to najljepši mogući poticaj da izdvojite trenutak vremena, posvetite ga nekome tko vam to neće moći vratiti, a opet, izgradit će vas duhovno, možda će zapravo ta divna djeca naposljetku učiniti više za vas nego vi za njih…

 

Nataša

 

 

Preporučeno

Leave a Comment