Osjećaje koji su nas obuzimali dolaskom na Trg bana Jelačića teško je opisati sa riječima. Na ulicama Zagreba osjećalo se međusobno zajedništvo svih nas mladih iz cijele zemlje i šire koji smo sa veseljem i pjesmom koračali prema Trgu na bdijenje s Papom.

Iako se nebo otvorilo nekoliko sati prije dolaska Pape, ni jaka kiša, munje i gromovi nisu nas omeli u pjesmi i klicanju našem Gospodinu. Neposredno prije dolaska Svetog Oca i kiša je stala, ali ne i naša pjesma. Klicanjem “Aleluja” i “papa, mi te volimo” dočekali smo Svetog Oca. Na bdijenju, papa nas je pozvao na radost i veselje, koja se očitavalo na licima preko 25.000 nas mladih okupljenih na Trgu. Nakon bdijenja uputili smo se na velesajam gdje smo prespavali i skupili snage za sutrašnje misno slavlje.

Bog nam je dao lijepo vrijeme koje nas je pratilo tokom cijele nedjelje, a samim time i tijekom mise. Na hipodromu je bilo mnogo obitelji s djecom, od najmanjih nogu. Bilo je lijepo vidjeti u ovo današnje, neko čudno vrijeme, gdje se gube vrijednosti obitelji i braka, toliko obitelji sa djecom koji se zajednički vesele i slave Boga. Papa nam je s oltara poručio da se radujemo očinstvu i majčinstvu te da ne padamo pod današnje vjerovanje u suživot kao zamjenu za brak.

Prvi posjet pape Benedikta XVI. u našu domovinu će nam svima zasigurno zauvijek ostati u sjećanju, kao i poruke koje nam je ostavio.

Iva Pavlović

Preporučeno

Leave a Comment