Hvala i slava Isusu

by Duhos

U DUHOS sam prvi puta došao početkom listopada 2015. godine, tri mjeseca nakon svog obraćenja. Zanimljivo, upravo kada sam ja došao, započeo je i ciklus predavanja Čista desetka. Otada sam redovit na klanjanjima utorkom.
Čista desetka me se veoma dojmila jer ide u dubinu deset Božjih zapovjedi i otkriva uzročno-posljedične veze na temelju Svetog pisma i primjera iz svakodnevnog života. Puno sam naučio o samom sebi, uvidio sam neke svoje nedostatke koje dotada nisam ni primjećivao. Postao sam svjesniji kako su ponekad moji odnosi prema drugima površni i kako s mnogim stvarima emotivno i duhovno ubijam ljude oko sebe. Ipak, primjećujem da me te kateheze jako mijenjaju.
Pater Arek je od iznimne važnosti u prenošenju tih kateheza. Iz njega gori dok govori. Osjeća se da je autentičan svjedok, da živi to što govori, stoga i ne čudi velik broj mladih koji iznova dolaze. Također, pronalazi veoma zanimljive primjere i slike kojima vrlo precizno dočarava ono što želi reći, a njegov humor pomaže da kateheze budu zanimljive i lake za praćenje, a s druge strane, tako duboke i ispunjene mudrošću. Također mi se sviđa što ne govori na način da „soli pamet“, već prije svega naglašava i svoje slabosti, nedostatke i borbe, što ga čini još više autentičnim.
Zahvalan sam Isusu što me doveo u zajednicu i što postoje takvi ljudi u ovome gradu koji žive ono što vjeruju (ili se barem trude) i što imam priliku biti sudionik svega toga. Jedva čekam jesen i nastavak nove Čiste desetke. Slava Isusu!
Božji blagoslov svima!

Vaš brat Mario Čačić

Preporučeno

Leave a Comment