Kako sam postala „svjetionik mira“?

by admin

Svaki je trenutak novi početak i stoga je svaki savršen za odluku da želimo poći stazama života vođeni rukama Božjim. Misao koju sam sazdala kada sam donijela takvu odluku bila je: „Bog je svjetlost koja ne zasljepljuje oči, već obasjava put života.“

Shvatila sam da Bog pruža snagu koju ljudi sami jedni drugima ne mogu dati. On je nepremostivo nadahnuće i vrelo radosti kojem sam pristupila početkom veljače kada sam Mu počela zahvaljivati svaki dan. Bila sam zahvalna i na tome što Mu zbog toliko puno stvari mogu biti zahvalna. To je bio moj početak.

Dugogodišnjim sam promišljanjima došla do sljedećeg zaključka: ono ljudsko neka nas ne zbunjuje, obazrimo se isključivo na ono Božje u svakom čovjeku. To je svjetlo koje prebiva u svakome od nas kada na čovjeka krenemo gledati u takvom pravcu. Biti „svjetionikom mira“ znači probuditi u ljudima to svjetlo, taj spokoj u duši koji treba rasti svakoga dana i svakog pojedinog trenutka! Kristova nam je smrt dala novu priliku da postanemo ono što jesmo; On nam je Svojim dolaskom pokazao istinske vrijednosti koje su tako divne i veličanstvene da jednostavno ostvaruju mir i sklad u duši kada ih spoznamo, a mir i sklad izrazita su prisutnost Duha Svetoga u nama.

Sinoć sam se u kasnovečernjim satima vratila s putovanja u Međugorje. To je putovanje bilo jedno od mojih nadahnuća za pisanje ovog teksta. Poručujem svima: neka svatko od nas hitro i spremno podijeli barem komadić Raja koji je osjetio kada je otišao ondje s drugim ljudima žednima Božjih riječi! I ja sam postala novi čovjek u blizini Njegove ljubavi. Mi svakodnevno trebamo živjeti svoju vjeru da bismo ju vjerodostojno prikazivali drugim ljudima i da bismo njima bili poticaj da u sebi pronađu tu istu želju zbog koje će osjetiti ono što smo i mi osjetili, ali na sebi svojstven način.

Početak je radosti iskrena zahvalnost – zahvaljujmo svaki dan! To je znak koji dajemo Bogu pokazujući Mu da smo svjesni Njegove čudesnosti. Živa vjera jest ono što mene vodi – želim svojim vlastitim primjerom pokazati kako su plodovi mira razlog zbog kojega svoj život promatram kao veličanstveni Božji dar preko kojega želim ljubiti Boga više no ikada.

Nevenka Nedić

Preporučeno

Leave a Comment