Bog me ispunio radošću

by abuzgo

Zovem se Željka i imam 45 godina. Želim posvjedočiti što je Bog sve učinio za mene svojom bezgraničnom i nama nerazumljivom ljubavi.
Odrasla sam u katoličkoj obitelji u kojoj je vjera bila sam u riječima. Nije bilo niti molitve, niti redovnih odlazaka na nedjeljnu misu, a kamoli čitanja Svetog pisma ili traženja Božje prisutnosti u svemu. Čak ni na vjeronauk sestre i ja nismo išle redovito, nego smo i sakramente primile bez osnovne vjerske podloge. Živeći takvim životom u djetinjstvu, lako sam počela zapadati u grijehe i zamke zloga – cigarete, alkohol, a zatim i blud koji sam nazivala ljubavlju. Sve vrijeme tražila sam ono što je bilo uvijek tu uz mene…Ljubav! Jedina prava, bezuvjetna i bezgranična – Božja ljubav! Bez nje je nemoguće pronaći i svjetovnu ljubav. Bez nje nije moguće ništa!
Ostala sam trudna sa 21 godinom, udala se za rastavljenog čovjeka, a u braku je bilo svega – od svađa, prijevare, do abortusa jer takav život nije dozvolio Božjem blagoslovu da djeluje, već se samo prokletstvo uvlačilo u naše živote. Rastala sam se prije 4 godine i nastavila svoj depresivni život tonući prema dnu. Prije 3 godine pokušala sam samoubojstvo, ali Božja milost i ljubav bile su iznad mojih grijeha i Bog me spasio. Ni tada ga nisam pustila u svoje srce. I dalje sam bila oslonjena na svijet.
I dalje sam tražila ljubav, oslonac, partnera za život i ponovno tonula. Depresija, lijekovi, nesanica, plač…. U tome svemu prije godinu i pol dana, prijateljica me odvela u Gradačac, nekakvom hodži koji je nešto molio i dao mi neki zamotuljak koji sam ja trebala svakodnevno imati uz sebe i tada počinje… Duh sveti u meni budi strah Božji. Ne spavam, razmišljam o tome što sam učinila, koliko je to glupo, tko te može zaštiti od svega negativnog, tko ti može dati nešto da ti sve od sada bude lijepo, a da ne traži da budeš bolji, da se pokaješ. Da je to tako, Bog bi nam svima dao zamotuljke jer nas nitko ne voli kao On i nitko nam ne želi bolje od Njega. Obuzeo me strah da sam sada u vlasti zloga i da mogu nanijeti zlo onima koje volim oko sebe. Zoran, s kojim sam tada bila u vezi, uništio je taj zamotuljak i uputio me na ispovijed, ali opet problemi mog grešnog života. Ne mogu se ispovijedati jer sam u grijehu bluda. Tada još nemam snage da sve prekinem, ali počinjem tražiti molitve protiv zlih duhova, protiv prokletstava, za unutarnje ozdravljenje. Moja jutra počinju molitvom oslobođenja i ozdravljenja fra Ive Pavića koju sam pronašla na Youtubeu. I počinjem se mijenjati. Smetaju mi stvari koje prije nisam primijećivala, a neke su mi se i sviđale. Molim se svaki dan. Krećem na molitvenu zajednicu u kojoj sam puno toga naučila i udaljujem se od Zorana. Nakon našeg prekida ponovno suze, ali vrlo kratko i već sljedeći dan na koljenima molim Gospodina da mi oprosti zbog suza i ružnih izgovorenih riječi i zahvaljujem Mu jer ispravlja moje puteve. Odlazim na svetu ispovijed, ali nikako nisam zadovoljna i počinje moja priprema za životnu ispovijed. Prije godinu dana, nakon životne ispovijedi, bila sam u Međugorju i nakon povratka ostavila sve tablete koje do današnjeg dana milošću Božjom ne pijem. Ispunjena sam radošću, onom dječjom, onom kad hodate i smijete se bez posebnog razloga. Bog me oslobodio ovisnosti o cigaretama, o muškarcima, a tako i bluda, od gledanja televizije, od depresije, od straha od samoće. On od mene miče neke ljude i dovodi druge u moj život. Ispravlja moje putove. U mojoj obitelji je više zajedništva i ljubavi. Osjećam da se još nisam potpuno opustila i predala Gospodinu, ali se ne bojim jer znam da me Gospodin vratio na pravi put, da se sve moje rane u Njegovim ranama iscjeljuju. Ponekad sam ljuta jer svoju djecu, sina i kćer, nisam odgajala u Gospodinu, ali znam da ih je On čuvao i da će ih svojom milošću i ljubavlju obratiti. Moje je samo da ga ljubim svim srcem svojim, da molim i predajem sve Njemu jer ni ja sebe ne volim koliko me On voli i neka bude volja Njegova!
Božji blagoslov! Željka
Ako želiš s nama podijeliti svoje svjedočanstvo možeš to učiniti anonimno na linku.

Preporučeno