Domaća zadaća pape Franje

by Duhos

DOMAĆA ZADAĆA PAPE FRANJE: Neka vaša radost bude zarazna!

„Mladi katolici mogu biti snaga radosti i mira,“ rekao je papa Franjo na audijenciji članova Katoličke akcije u ponedjeljak, 19. prosinca.
„Objavljujući Isusovu ljubav i nježnost svima, vi postajete apostoli evanđeoske radosti, a radost je zarazna,“ rekao je članovima Katoličke akcije koji su se okupili u Vatikanu i zaželjeli mu sretan Božić.
Razmišljajući o rođenju Isusa Krista, rekao je: „Rođenje Isusovo objavljeno je kao velika radost koja je nastala od otkrića da nas Bog voli i da se rođenjem Isusa učinio nama bliskim da nas po njemu spasi. Bog nas ljubi! Mi smo ljubljeni od Boga! Kakva prekrasna stvar!“
„Kad smo pomalo tužni, kad izgleda da je sve pošlo u krivom smjeru, kada nas prijatelj razočara – zamislimo samo: Bog me voli! Bog me nikada nije napustio,“ rekao je papa 19. prosinca. „Bog je uvijek vjeran“, dodao je papa, „i nikada nas neće prestati voljeti, čak i kad zalutamo. To je razlog zašto kršćanstvo uvijek propovijeda radost,“ napomenuo je papa i naglasio: „I radost se umnožava kada se dijeli!“
Papa je mladima također dao domaću zadaću da podijele svoju radost sa svojim bakama i djedovima.
„Često razgovarajte sa svojim bakama i djedovima. Oni također imaju tu radost koja je zarazna,“ rekao je. „Pitajte ih mnoge stvari, slušajte ih, oni imaju životno iskustvo i povijesno pamćenje i zbog toga će vam to biti veliki dar koji će vam pomoći na životnom putu.“
„Oni također moraju slušati vas,“ naglasio je papa, „moraju razumjeti vaše težnje i vaše nade. Stariji ljudi imaju mudrost života,“ dodao je.
Papa Franjo zaželio je sretan Božić cijeloj Katoličkoj Akcji, posebno njihovim suradnicima koji su odgajatelji, asistenti i nacionalni lideri. Papa ih je zamolio da mole za njega.
Također ih je potaknuo da mole za biskupa Mansueta Bianchija, generalnog crkvenog asistenta za Katoličku Akciju koji je umro u kolovozu 2016.
Prevela i prilagodila: Ana Penić

Preporučeno

Leave a Comment