Plava crta
Nedjelja, 29.10.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Rim, 25. listopada 2017. (CNA/EWTN)
Postoji demon koji je specijalist za napadanje obitelji, kaže egzorcist Cesar Truqui, svećenik koji je 2015. sudjelovao na seminaru o egzorcizmu koji je održan u Rimu.
Fr.Truqui upozorio je da sve što šteti obitelji, uključujući razvod, veseli đavla.
Govoreći za „the Italian Weekly“, 2015, rekao je da se o demonu koji napada obitelj, također, govori u Starom Zavjetu, u Knjizi o Tobiji. Taj đavao se zove „Asmodej“(Tob.3, 17). Ovaj demon je poznat po tome što je ubio sedam Sarinih muževa, a okovao ga je i otjerao u pustinju arkanđeo Raphael. Isto tako – prisutan je u mnogim egzorcizmima, kaže fr.Trugui.
Svećenik je podsjetio na svoj susret s demonom tijekom jednog egzorcizma…
„Bilo je tijekom egzorcizma koje su vodili fr.Gabriele Amorth i Father Francisco Bamonte, kojima sam asistirao“. Pokojni fr.Amorth bio je čuveni egzorcist u Rimu i izveo je oko 70.000 egzorcizama tijekom 29 godina. Izvođenje egzorcizma, ponekad, zahtijeva višekratne obrede i svaki put kad se izvodi računa se kao poseban slučaj.
„Sjećam se mladog para , vrlo skladnog, koji se želio vjenčati, a ipak, žena se morala podvrći egzorcizmu da bi se posve oslobodila!“, rekao je Fr.Truqui.
Tijekom egzorcizma „demon je bio bijesan i uplašio je fr.Amorth-a. Da bi spriječio ženidbu, zaprijetio je da će ubiti mladu djevojku. Očito, bila je to prijetnja Oca Laži, koja se ustvari nije dogodila“
Zauzvrat, dodao je svećenik: „Đavao traži načine kako nauditi obitelji i napada je kroz životne stilove i ideologije, ali, također i preko individualnog razmišljanja o razvodu. Bračni parovi ili jedno od supružnika misli ako više ne volim svoga muža (svoju ženu), bolje je razvesti se, ali pri tom zaboravljaju kakve posljedice ima razvod na djecu i društvo u cjelini“ ꟷ rekao je i dodao:
„Ovaj mentalitet koji radi protiv obitelji vrlo se sviđa đavlu. On zna da se s čovjekom, koji je sam, nesiguran i isključen iz obiteljskih veza može lakše manipulirati.“
„Čak i danas, a ja sam preko 50 godina star, mislim da se moja majka i otac vole zauvijek i tu nalazim utjehu i hrabrost. Naprotiv, djeca razvedenih roditelja su krhkija, nestalnija i kolebljivija“ꟷ rekao je.
Papa Franjo je 2014.godine, kada se obraćao članovima karizmatske obnove, istaknuo da đavao traži načine kako razoriti obitelji, jer tamo gdje Isus raste, raste i međusobna ljubav između supružnika te između supružnika i njihove djece i između djece.“
„Isus raste u međusobnoj ljubavi supružnika. On raste u životima djece. I zato neprijatelj tako žestoko napada obitelj. Đavao ne voli obitelj, on traži način na koji će ju razoriti, on želi eliminirati ljubav iz svake obitelji.“ꟷ upozorio je Papa sudionike koji su se okupili na Olimpijskom stadionu u Rimu u impozantnom broju – bilo je 52.000 sudionika različitih karizmatskih pokreta.
Tom prigodom papa Franjo je podsjetio da su „obitelji kućne crkve. Supružnici su grješnici, poput svakoga od nas, ali oni žele napredovati u vjeri, u svojoj plodnosti, u svojoj djeci i vjeri svoje djece“.
Upravo zato je molio Božji blagoslov za svaku obitelj, da ju učini snažnom u ovoj krizi u kojoj je đavao svakako želi razoriti.
Tagovi: Catholic News, Egzorcizam
Prevela i prilagodila: Ana Penić

Nedjelja, 29.10.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.