20.05.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 100, 1b-3.5
Kliči, Gospodinu, sva zemljo!
Služite Gospodinu u veselju!
Pred lice mu dođite
s radosnim klicanjem!

Znajte da je Gospodin Bog:
on nas stvori, i mi smo njegovi,
njegov smo narod i ovce paše njegove.

Jer dobar je Gospodin,
dovijeka je ljubav njegova,
od koljena do koljena vjernost njegova.

TIŠINA
Opusti se, otvori svoje uši i čuj Božju Riječ upućenu tebi!!

EVANĐELJE; Iv 15, 18-21
“Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi. Sjećajte se riječi koju vam rekoh: ‘Nije sluga veći od svoga gospodara.’ Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati. A sve će to poduzimati protiv vas poradi imena moga jer ne znaju onoga koji mene posla.

MEDITACIJA
Ti si me Gospodine pozvao u život da bih ti služio i slavio te. Čitav si svijet stvorio zbog nas. Svijet je velik i nudi obilje mogućnosti. Ja želim naći put do tebe.
Daj mi bistar pogled, da spoznam ljude i stvari u njihovoj vrijednosti i bezvrijednosti, da izaberem ono što mi više pomaže, kako bih se približio tebi, svom konačnom cilju i da uklonim iz svog života ono što mi zatvara put k tebi.
Pomozi mi da se iznutra oslobodim, da se u svemu odlučim za tebe. Odluči ti u meni. Znam da mi unutarnja sloboda neće biti poklonjena, a ona stoji mnoge borbe, odricanja i zdrave tvrdoće. Neka me stoji svega toga, jer radi se o mom oslobođenju, kako bih mogao zauvijek primati tebe u svoj život.
(Ivan Zirdum; Riječi za svaki dan u godini; Đakovo, 1994.)

MOLITVA
KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!
JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!
USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!
MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Preporučeno