28. 9. 2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 149. 1-6a.9b
Pjevajte Gospodinu pjesmu novu,
i u zboru pobožnikâ hvalu njegovu!
Nek se raduje Izrael Stvoritelju svojem!
Kralju svom neka klikću sinovi Siona!

Neka u kolu hvale ime njegovo,
bubnjem i citrom neka ga slave!
Jer Gospodin ljubi narod svoj,
spasenjem ovjenčava ponizne!

Neka se sveti raduju u slavi,
neka kliču s ležaja svojih!
Nek im pohvale Božje budu na ustima,
nek bude na čast svim pobožnicima njegovim!

Evanđelje: Lk 9,7-9
Dočuo Herod tetrarh sve što se događa te se nađe u nedoumici jer su neki govorili: “Ivan uskrsnu od mrtvih”; drugi: “Pojavio se Ilija”; treći opet: “Ustao je neki od drevnih proroka.” A Herod reče: “Ivanu ja odrubih glavu. Tko je onda ovaj o kom toliko čujem?” I tražio je priliku da ga vidi.

Meditacija
Informirani smo i previše. Preplavljeni smo informacijama iz tiska, radija, televizije; iz razgovora s poznatima, kolegama,prijateljima. Jedna vijest sustiže drugu, današnja zastire jučerašnju. Previše znamo o svemu i svačemu, dobro i zlo. Prezasićeni smo, otvrdnuli i hladni. Ni u što se ne unosimo, ni na što se ne damo nagovoriti, ni u čemu uvjeriti. Ne prilazimo ni lijevima ni desnima, ni onima gore ni onima dolje. Sve polažemo na svoje tobožnje veliko iskustvo, životnu mudrost i drugu praksu.
A istodobno nismo u stanju ništa pravo prosuditi, ocijeniti, urediti, izabrati. Ne znamo odijeliti pljevu od zrnja, pravo od krivoga ili prosječnoga. Do istine nam više nije stalo. Ne prijanjamo uz nju čvrsto. Ne povlačimo iz nje posljedice. Ne stavljamo svoj život u njezinu službu. Ne osluškujemo je.
Previše znamo o svemu i svačemu, a premalo o istini.
(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

Preporučeno