Plava crta
Srijeda, 10.01.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 40, 2.5.7-10
Uzdah se u Gospodina uzdanjem silnim,
i on se k meni prignu i usliša vapaj moj.
Blago čovjeku koji se u Gospodina uzda,
koji ne ide za štovateljima lažnih bogova,
za onima koji se predaju prijevari.

Žrtva i prinos ne mile ti se,
nego si mi uši otvorio;
paljenica ni okajnica ne tražiš.
Tada rekoh: »Evo dolazim!«

»U svitku knjige piše za mene:
Milje mi je, Bože moj, vršiti volju tvoju,
Zakon tvoj duboko u srcu ja nosim.«
Pravdu ću naviještat u zboru velikom,
i usta svojih zatvoriti neću,
Gospodine, sve ti je znano.

EVANĐELJE; Mk 1, 29-39.
I odmah pošto iziđoše iz sinagoge, uđe s Jakovom i Ivanom u kuću Šimunovu i Andrijinu. A punica Šimunova ležala u ognjici. I odmah mu kažu za nju. On pristupi, prihvati je za ruku i podiže. I pusti je ognjica. I posluživaše im. Uvečer, kad sunce zađe, donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute. I sav je grad nagrnuo k vratima. I on ozdravi bolesnike – a bijahu mnogi i razne im bolesti – i zloduhe mnoge izagna. I ne dopusti zlodusima govoriti jer su ga znali. Rano ujutro, još za mraka, ustane, iziđe i povuče se na samotno mjesto i ondje se moljaše. Potražiše ga Šimun i njegovi drugovi. Kad ga nađoše, rekoše mu: “Svi te traže.” Kaže im: “Hajdemo drugamo, u obližnja mjesta, da i ondje propovijedam! Ta zato sam došao.” I prođe svom Galilejom: propovijedao je u njihovim sinagogama i zloduhe izgonio.

TIŠINA
Eh, kako je često bolna i dosadna ova tišina. Osjećam kao da gubim vrijeme šuteći. Teško je sabrati se… Ipak odlučujem šutjeti i smiriti se, jer znam, jedino u šutnji i tišini mogu čuti Njegov glas.

MEDITACIJA
Kad ga nađoše, rekoše mu: „Svi te traže!“… Svi Te traže. I ja te Isuse tražim. Često se pitam mogu li te naći!? Kaže evanđelje: „Kad ga nađoše“, dakle našli su ga neki. I rekoše mu: „Svi te traže“. Odzvanja li ti ova rečenica u ušima? Rekao nam je jednom, tražite i naći ćete… Tražiš li Isusa? Odustaješ li od traženja? Nema ga? Gdje tražiti? Hoću li ga naći? Kako ga tražiti? Jel’ me napustio?..ili sam ja njega napustio/la? Jesam li sretan/na? Tražim li sreću u zabavi, da i ona usrećuje, al ne zadugo. Tražim li ga u prijateljima, da i kod njih je, ali i oni me napuštaju. Tražim li ga u crkvi, da, al ponekad je prazna i hladna. Tražim li ga u svakom danu, da, al ponekad nemam vremena. Ipak, nastavi tražiti Isusa u svemu. Postavljaj si ovakva pitanja i promatraj gdje si se susreo/la s Njim ili možda nisi nikada… Ostani u tišini…

ZAMOLBE
Često sam te tražio/la, ali nisam pronašla ipak ustrajem u traženju i molim te daj mi milost da te spoznam i prepoznam, pokaži mi kako da tražim, vodi me putem kojim ću te naći.
Tvoji učenici su te tražili i našli te su uputili na one koji te traže, pogledaj i dotakni sve one koji su izgubljeni, koji te ne priznaju, koji te izruguju, koji te ne vole…

Srijeda, 10.01.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
23
ožu.
2018

23.3.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 18, 2-7 Ljubim te Gospodine,…

Plava crta
22
ožu.
2018

22.3.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 105, 4-9 Tražite Gospodina i…

Plava crta
21
ožu.
2018

21.3.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Dn 3, 52-56 Blagoslovljen budi, Gospodine,…

Plava crta
20
ožu.
2018

20.3.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 102, 2-3.16-21 Gospodine, usliši molitvu…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.