21.1.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 25, 4b-7bc.8-9
Pokaži mi, Gospodine, putove svoje,
nauči me svojim stazama!
Istinom me svojom vodi i pouči me
jer ti si Bog, moj Spasitelj!

Spomeni se, Gospodine, svoje nježnosti
i ljubavi svoje dovijeka.
Spomeni me se po svojoj ljubavi –
radi dobrote svoje, Gospodine!

Gospodin je sama dobrota i pravednost:
grešnike on na put privodi.
On ponizne u pravdi vodi
i uči malene putu svome.

EVANĐELJE; Mk 1, 14-20.
A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: “Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!” I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. I reče im Isus: “Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!” Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim. Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i otiđu za njim.

TIŠINA
Vjeruješ li da je današnje Evanđelje upućeno baš tebi!? Vjeruješ li da Bog kroz ove riječi ima tebi nešto za reći!?

MEDITACIJA
Bog te danas zove. Zove te u svoju službu, zove te da loviš ljude. Lovi ih ljubavlju, dobrotom, velikodušnošću, mirom, osmijehom…Ne zove te da ostaviš sve odjednom, niti te sili da se odrekneš nečeg velikog, On te zove da ostaviš na trenutak, na tri minute svoj posao i svoje brige, svoje misli i svoje strahove… Možeš li odgovoriti svojom svakodnevicom na takav Božji poziv, možeš li mu dati ove tri minute? Možeš li već slijedećeg trenutka uputiti nekom osmijeh? To je poziv koji ti danas tvoj Prijatelj upućuje, odgovori na nj.

ZAMOLBE
Vječni Prijatelju, vjerujem da si Ti glas koji uvijek meni govori, molim te očisti moje uši srca da Te bolje čujem te kako bih mogao/la produbiti svoju vjeru u Tebe. Hvala Ti!

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno