2.11.2016.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ps 42,2-3.5abc; 43,3-5
Kao što košuta žudi za izvor-vodom,
tako duša moja čezne, Bože, za tobom.
Žedna mi je duša Boga, Boga živoga:
o kada ću doći i lice Božje gledati?
Duša moja gine kada se spomenem
kako koračah u mnoštvu
predvodeć ga k Domu Božjemu
uz radosno klicanje i hvalopojke
u povorci svečanoj.

Pošlji svjetlost svoju i vjernost:
nek me vode,
nek me dovedu na tvoju svetu goru,
u šatore tvoje!
I pristupit ću Božjem žrtveniku,
Bogu, radosti svojoj.
Citrom ću slaviti tebe,
Bože, o Bože moj!

Što si mi, dušo, klonula
i što jecaš u meni?
U Boga se uzdaj jer opet ću ga slaviti,
spasenje svoje, Boga svoga!

Evanđelje:Mt 11, 25-30
U ono vrijeme reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.«

MEDITACIJA
Kad je Isus pokopan onda su njegovi učenici i žene dolazile na grob. A na grobu su dobili jasnu poruku: „Ne tražite živoga među mrtvima.“ Idite u Galileju, idite u Jeruzalem, idite u svoje svakodnevlje i svjedočite ne poruku smrti nego poruku života.
Vjera nam kaže da se molimo za druge, ali da ne pomišljamo kako mi „izvlačimo“ iz čistilišta duše i spašavamo pokojne, nego da u vjeri ostavimo Bogu konačni sud i da sa sigurnošću, nepokolebljivo, živimo plemenit život ovdje na zemlji. Kod Isusova i našega Oca ima mnogo stanova i Bog ne želi da itko bude izgubljen. Smrt, bolest, nevolja, gubici, nisu posljednja riječ, nego dio života. Zato valja širiti život, radovati se životu. Nerijetko život i najviše bukti u nevoljama i nemoći.
Fra Ivan Šarčević

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment