11.11.2016.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ps 119, 1-2.10-11.17-18
Blaženi oni kojih je put neokaljan,
koji hode po Zakonu Gospodnjem!

Blaženi oni koji čuvaju propise njegove,
čitavim srcem njega traže.

Svim srcem svojim tebe tražim;
ne daj da zastranim od zapovijedi tvojih.

U srce pohranih riječ tvoju,
da protiv tebe ne sagriješim.

Milostiv budi meni, sluzi svojem,
da živim i tvoje riječi čuvam.

Otvori oči moje,
da gledam divote tvoga Zakona!

Evanđelje: Lk 17,26-37
“I kao što bijaše u dane Noine, tako će biti i u dane Sina Čovječjega: jeli su, pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju. I dođe potop i sve uništi. Slično kao što bijaše u dane Lotove: jeli su, pili, kupovali, prodavali, sadili, gradili. A onog dana kad Lot iziđe iz Sodome, zapljušti s neba oganj i sumpor i sve uništi. Tako će isto biti u dan kad se Sin Čovječji objavi.” “U onaj dan tko bude na krovu, a stvari mu u kući, neka ne siđe da ih uzme. I tko bude u polju, neka se ne okreće natrag. Sjetite se žene Lotove! Tko god bude nastojao život svoj sačuvati, izgubit će ga; a tko ga izgubi, živa će ga sačuvati.” “Kažem vam, one će noći biti dvojica u jednoj postelji: jedan će se uzeti, drugi ostaviti. Dvije će mljeti zajedno: jedna će se uzeti, druga ostaviti.” Upitaše ga na to: “Gdje to, Gospodine?” A on im reče: “Gdje bude trupla, ondje će se okupljati i orlovi.”

MEDITACIJA
Iznenada će doći kraj. Možda upravo onda kad ga najmanje očekujemo. Kraj dolazi kad želi, ne može ga se proračunati niti predvidjeti, no uvijek se čini, koliko god bili mi mladi ili stari, da će doći “uskoro”. I onda se pitamo: Zar već? Ta još nisam ni živio! Nisam ostvario ono što sam želio… I postajemo svjesni što smo propustili zato što smo tratili vrijeme s nebitnim stvarima. Krist dolazi kada želi, dolazi kad smatra da je mjera našega života puna. Hod svijeta ne daje nikakve naznake da bi On mogao doći. Zato moramo živjeti tako da uzmognemo podnijeti to “iznenada”. Ne se odviše vrtjeti oko samih sebe, svoj maleni život ne smatrati toliko važnim da bi nas to spriječilo da prihvatimo obećanje neba i da prema njemu uredimo svoj život.
(izvor: http://www.benedictus.hr/)

MOLITVA
Bože, ti koji u svojim rukama držiš naše vrijeme, molimo te da nam otvoriš oči za ono bitno, kako bismo bili pripravni na tvoj dolazak. Daj da živimo tako kao da nam je današnji dan posljednji dan.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment