23.11.2016.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ps 98, 1-3b.7-9
Pjevajte Gospodinu pjesmu novu,
jer učini djela čudesna.
Pobjedu mu pribavi desnica njegova
i sveta mišica njegova.

Gospodin obznani spasenje svoje,
pred poganima pravednost objavi.
Spomenu se dobrote i vjernosti
prema domu Izraelovu.

Neka huči more i što je u njemu,
krug zemaljski i stanovnici njegovi!
Rijeke nek plješću rukama,
zajedno s njima neka se brda raduju!

Jer Gospodin dolazi,
dolazi suditi zemlji.
Sudit će krugu zemaljskom po pravdi
i pucima po pravici.

Evanđelje: Lk 21, 12-19
“No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenja.” “Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti.” “Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.”

TIŠINA
Postojanost – što bi to za mene moglo značiti? Možda zauzeti se za istinu, angažirati se za one koji nemaju svoje lobije, biti spreman radi svoje vjere podnijeti izrugivanje?

MEDITACIJA
„Svojom ćete se postojanošću spasiti.“ Postojanost u tami života, u nesrećama, u tuzi, u dosadi, u sivoj svakodnevici. Postojanost u svim tim trenutcima života, postojanost u svakodnevnoj molitivi i u vjeri koja će nas u opisanim trenutcima pokrenuti, dati nam snage da izdržimo, da se borimo, da se dignemo i krenemo dalje. Postojani budite i molite.

MOLITVA
ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA
UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOME.

Preporučeno

Leave a Comment