15.12.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 30, 2.4-6.11.12a.13b

Veličam te, Gospodine, jer si me izbavio

i nisi dao da se raduju nada mnom dušmani.

Gospodine, izveo si mi dušu iz Podzemlja,

na rubu groba ti si me oživio.

 

Pjevajte Gospodinu, pobožnici njegovi,

zahvaljujte svetom imenu njegovu!

Jer samo za tren traje srdžba njegova,

a cio život dobrota njegova.

Večer donese suze,

a jutro klicanje.

 

Slušaj, Gospodine, i smiluj se meni;

Gospodine, budi mi na pomoć!

Okrenuo si plač moj u igranje,

Gospodine, Bože moj, dovijeka ću te hvaliti!

 

EVANĐELJE; Lk 7,24-30

Kad Ivanovi glasnici odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: “Što ste izašli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izašli vidjeti: Čovjeka u mekušaste haljine odjevena? Eno, oni u sjajnoj odjeći i raskošju po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izašli vidjeti? Proroka? Uistinu, kažem vam, i više nego proroka! On je onaj o kome je pisano: Evo, šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom. Kažem vam: među rođenima od žene nitko nije veći od Ivana. A ipak, i najmanji u kraljevstvu Božjem veći je od njega.”Sav narod koji ga je slušao, pa i carinici, uvidješe pravednost Božju: pokrstiše se Ivanovim krstom. Naprotiv, farizeji i zakonoznanci ometoše što je Bog s njima naumio jer ne htjedoše da ih Ivan krsti.

 

MEDITACIJA

Ivanovo krštenje bilo je znak obraćenja. Ne poštivati Božju volju znači odbaciti obraćenje. Grčka riječ za obraćenje (metanoia) znači: promisliti, drugačije misliti, pogledati onkraj stvari. Nije samo po sebi razumljivo da mi život uspije. Ako poštujem Božju volju, ako se dakle sam vidim u Božjemu svjetlu, tada promišljam o stvarnosti oko sebe, gledam onkraj stvari i dalje vidim. Posljedica toga je odluka da ću živjeti onako kako odgovara Bogu i mojoj biti.

(preuzeto sa http://www.benedictus.info/)

 

MOLITVA

Bože života, tebi se obratiti znači odagnati maglu i skratiti sjene. Tebi se obratiti znači zaboraviti gorke snove iz prošlosti i dočekati jutro u tvojemu svjetlu. Probudi nas za sebe, kako bismo spoznali tvoju volju i činili ljubav.

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

ANĐELE ČUVARU MILI

Preporučeno

Leave a Comment