30.12.2016.

by Duhos

 U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 128, 1-5

Blago svakome koji se boji Gospodina,

koji njegovim hodi stazama!

Plod ruku svojih ti ćeš uživati,

blago tebi, dobro će ti biti.

 

Žena će ti biti kao plodna loza

u odajama tvoje kuće;

sinovi tvoji ko mladice masline

oko stola tvojega.

 

Eto, tako će biti blagoslovljen čovjek

koji se boji Gospodina!

Blagoslovio te Gospodin sa Siona,

uživao sreću Jeruzalema

sve dane života svojega!

 

EVANĐELJE: Mt 2, 13-15,19-30

A pošto oni otiđoše, gle, anđeo se Gospodnji u snu javi Josipu: “Ustani, reče, uzmi dijete i majku njegovu te bježi u Egipat i ostani ondje dok ti ne reknem jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi. On ustane, uzme noću dijete i majku njegovu te krene u Egipat. I osta ondje do Herodova skončanja – da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah Sina svoga.

Nakon Herodova skončanja, gle, anđeo se Gospodnji javi u snu Josipu u Egiptu: “Ustani, reče, uzmi dijete i njegovu majku te pođi u zemlju izraelsku jer su umrli oni koji su djetetu o glavi radili.” On ustane, uzme dijete i njegovu majku te uđe u zemlju izraelsku. Ali saznavši da Arhelaj vlada Judejom namjesto svoga oca Heroda, bojao se poći onamo pa, upućen u snu, ode u kraj galilejski. Dođe i nastani se u gradu zvanu Nazaret – da se ispuni što je rečeno po prorocima: Zvat će se Nazarećanin.

 

MOLITVA

Bože u našoj sredini, ti svakoga od nas pozivaš po imenu, poznaješ dane našega života, njihove radosti, njihovu prazninu, njihovu lakoću i njihovu težinu. Tebi je poznat naš trud oko vlastite obitelji, kao i naši obiteljski neuspjesi. Ostani u našemu srcu, u našoj duši, u našemu umu, u našoj sredini, kako bismo se – kao roditelji i kao djeca – pozorno i s poštovanjem ophodili jedni prema drugima, kako bismo si uzajamno pomagali u nošenju tereta te jedni s drugima dijelili radosti. Amen.

Preporučeno

Leave a Comment