9.1.2017.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ps 97, 1.2b.6.7c.9
Gospodin kraljuje: neka kliče zemlja,
nek se vesele otoci mnogi!
Pravda i pravo
temelj su prijestolja njegova.

Nebesa navješćuju pravednost njegovu,
svi narodi gledaju mu slavu.
Poklonite mu se, svi anđeli!

Jer ti si, Gospodine, Svevišnji —
nad svom zemljom,
visoko, visoko nad bozima svima.

EVANĐELJE; Mk 1, 14-20.
A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: “Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!” I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. I reče im Isus: “Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!” Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim. Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i otiđu za njim.

TIŠINA
U tišini svoga srca i svojih misli, saberi se i pripremi za slušanje Božje Riječi.
Vjeruješ li da je današnje Evanđelje upućeno baš tebi!? Vjeruješ li da Bog kroz ove riječi ima tebi nešto za reći!?
Otkloni sada polako svu buku koja te okružuje, nije bitno čitaš ovo na faksu, kod kuće, u domu, u kantini ili na nekom javnom prostoru… Bog je uvijek tu i uvijek govori. Slušaj ga….

MEDITACIJA
Bog te danas zove baš kao što je onda zvao Šimuna, Andriju, Jakova i Ivana. On sada zove tebe i mene. Baš tebe čitatelju baš tvojim imenom Ana, Branko, Majo, Marko, Ivane, Marina, Luka, Hrvoje, Katarina, Tihana, Antune, Đuro, Evice, Mandice, Zrinka, Jura, Martina, Franjo, Irena, Mario, Filipe, Dino, Roberte, Iva, Tomislave, Jelena, Dado, Patricija, Zvone, Sara, Krešo, Anita, Marijana… baš tvojim imenom zove te Bog.

Zove te u svoju službu, zove te da loviš ljude. Lovi ih ljubavlju, dobrotom, velikodušnošću, mirom, osmijehom…Ne zove te da ostaviš sve odjednom, niti te sili da se odrekneš nečeg velikog, On te zove da ostaviš na trenutak, na 3 minute svoj posao i svoje brige, svoje misli i svoje strahove… Možeš li odgovoriti svojom svakodnevicom na takav Božji poziv, možeš li mu dati ove 3 minute? Možeš li već slijedećeg trenutka uputiti nekom osmijeh? To je poziv koji ti danas tvoj Prijatelj upućuje, odgovori na nj.

ZAMOLBE
Vječni Prijatelju, slabe sam vjere i nemam strpljenja uvijek nekom dijeliti osmijeh, nisam uvijek raspoložen/a, no ipak molim Te da danas mogu biti i živjeti Tvoj poziv koji mi upućuješ. Hvala Ti!

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment