7. 7.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 106, 1-5
Hvalite Gospodina, jer je dobar,
jer je vječna ljubav njegova!
Tko će izreć djela moći Gospodnje,
tko li mu iskazat sve pohvale?

Blaženi što drže naredbe njegove
i čine pravo u svako doba!
Sjeti me se, Gospodine,
po dobroti prema svome puku!

Pohodi me spasenjem svojim,
da uživam sreću izabranih tvojih,
da se radujem radosti naroda tvoga,
da tvojom se baštinom ponosim.

EVANĐELJE; Mt 9, 9-13
Odlazeći odande, ugleda Isus čovjeka zvanog Matej gdje sjedi u carinarnici. I kaže mu: “Pođi za mnom!” On usta i pođe za njim. Dok je Isus bio u kući za stolom, gle, mnogi carinici i grešnici dođoše za stol s njime i njegovim učenicima. Vidjevši to, farizeji stanu govoriti: “Zašto vaš učitelj jede s carinicima i grešnicima?” A on, čuvši to, reče: “Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Hajdete i proučite što znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva. Ta ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.”

TIŠINA
Ostani kratko u tišini i osluškuj Božju riječ koja ti je danas upučena!

MEDITACIJA
Isus je odlazio među ljude. Pružao je ruke bolesnima, kljastima, slijepima i gluhima. Kretao se među carinicima, bludnicama i rubnim ljudima. To mu nije donijelo dobar glas.
A nama je prvo do dobra glasa. Najradije bismo na ljude gledali s visoka, drobili im svoju mudrost, gađali ih munjama i gromovima svoje srdžbe ili im dijelili lijepe savjete. Svoje ruke peremo od svake krivice. – Nije čudo što nam nitko ne navraća.
Želiš li pomoći ljudima, siđi sa svog umišljenog prijestolja, otiđi među ljude i uđi u njihov život. Dotakni se njihove prljavštine, rana, krvi i gnoja. Umazat ćeš svoje ruke, svoje odijelo; ogovarat će te i razvikati, a iza šaptati. Svoju karijeru stavit ćeš na kocku. Neće te pratiti dobar glas. No, ni Isus ga nije uživao.
(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

MOLITVA
-Gospodine, daj da prihvatim život vlikodušno i sa zahvalom, makar bio posut gorčinama i razočarenjima……Neka me Tvoj dobri Duh danas pouči vršiti Tvoju volju i Tvoja Mudrost nek me svagda vodi………………..

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno