9. 7.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 145, 1-2.8-11.13c-14
Slavit ću te, o Bože, kralju moj,
ime ću tvoje blagoslivljat uvijek i dovijeka.
Svaki ću dan tebe slaviti,
ime ću tvoje hvaliti uvijek i dovijeka.

Milostiv je i milosrdan Gospodin,
spor na srdžbu, bogat dobrotom.
Gospodin je dobar svima,
milosrdan svim djelima svojim.

Nek te slave, Gospodine, sva djela tvoja
i tvoji sveti nek te blagoslivlju!
Neka kazuju slavu tvoga kraljevstva,
neka o sili tvojoj govore.

Vjeran je Gospodin u svim riječima svojim
i svet u svim svojim djelima.
Gospodin podupire sve koji posrću
i pognute on uspravlja.

Evanđelje: Mt 11, 25-30
U ono vrijeme reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.«

MEDITACIJA
U svojoj molitvi Isus nam otkriva povezanost između sebe i Oca i njihovo međusobno poznavanje. Nije lako Boga spoznati. Nitko ga nije vidio doli Sin. Bog je misterij u koji možemo ulaziti samo uz pomoć njegove milosti. Trebamo dnevno moliti i razmišljati nad Božjom riječi da bismo primali više svjetla o Božjoj tajni. Ovdje nam na zemlji sve ostaje u zagonetki i gledanju kao u zrcalu dok jednoga dana ne prispijemo Ocu i ne budemo se gledali licem u lice.
Isus nas poziva da učimo od Njega koji je krotka i ponizna srca, poziva nas da sa svim teretom dođemo k Njemu i On će nas odmoriti.
U kršćanstvu ne vjeruješ u apstraktnu istinu, u niz postavki, nego u nekoga tko te voli. U Isusu Bog ljudima govori koliko ih voli. Zvuči neobično, ali je nečuveno oslobađajuće da istinu u kršćanstvu ne možeš izgubiti manjkom znanja, nego samo i jedino pomanjkanjem ljubavi. Moramo se zapitati kako steći krotko i ponizno srce. Tražimo ga srcem punim ljubavi.
fra Martin Jaković

MOLITVA
Gospodine, molim te budi uz mene kako bih i ja mogla donositi ljubav gdje je mržnja, radost gdje je tjeskobna zabrinutost, nadu gdje je očaj i svjetlo gdje je tama.
Neka se moja malenost pokaže u poniznom služenju braći ljudima iz ljubavi koja nas je učinila baštinicima neba.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno