2.11.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 27, 1.4-5.7.8b-9a.13-14

Gospodin mi je svjetlost i spasenje:

koga da se bojim?

Gospodin je štit života moga:

pred kime da strepim?

 

Za jedno molim Gospodina,

samo to ja tražim: da živim u Domu Gospodnjem

sve dane života svoga,

da uživam milinu Gospodnju

i Dom njegov gledam.

 

Evanđelje: Iv 6, 37-40

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti; jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A ovo je volja onoga koji me posla da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan.

Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan.

 

MEDITACIJA

Vjera, ufanje i ljubav

Te tri bogoslovne kreposti, jednostavno zrače iz ovih redaka, posvećenih svima nama, a posebice našim pokojnima, našim najmilijima, koji nisu više fizički među nama, ali i te kako jesu svojim duhom i zajedničkim molitvama – njih za nas, i/ili nas za njih – što je kome već potrebije. Mi čvrsto vjerujemo da su oni došli Ocu, da onoga tko tamo dođe, Isus neće izbaciti jer nas sve on toliko ljubi – i nikoga od nas ne želi izgubiti. Želi da se svi radujemo pred licem Njegovim u posljednji dan. Da ga vidimo, da vjerujemo u Njega, da imamo život vječni, koji počinje već našim začećem, a nastavlja se i preko smrti. I da nas sve zajedno uskrisi u posljednji dan. Isus ljubi sve nas, mi ljubimo naše pokojne i Isusa, oni ljube i Njega i nas. Krug ljubavi i krug života. Gdje nema ljubavi, nema ni života, gdje nema života, nema ljubavi.

(izvor: http://kristov-stol.hr)

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Pokoj vječni daruj im Gospodine! I Svjetlost Vječna svijetlila im…

Preporučeno