28.1.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 95, 1-2.6-9
Dođite, kličimo Gospodinu,
uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome!
Pred lice mu stupimo s hvalama,
kličimo mu u pjesmama!

Dođite, prignimo koljena i padnimo nice,
poklonimo se Gospodinu koji nas stvori!
Jer on je Bog naš,
a mi narod paše njegove, ovce što on ih čuva.

O da danas glas mu poslušate:
»Ne budite srca tvrda kao u Meribi,
kao u dan Mase u pustinji
gdje me iskušavahu očevi vaši,
iskušavahu me premda vidješe djela moja.«

EVANĐELJE; Mk 1, 21-28
I stignu u Kafarnaum. Odmah u subotu uđe on u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Ta učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: “Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!” Isus mu zaprijeti: “Umukni i iziđi iz njega!” Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: “Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.” I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj.

TIŠINA
U Tišini postani svjestan Božje prisutnosti opusti se i otvori svoje uši, oči, um, ruke, nos i usta i osjeti svim osjetilima Božju Riječ upućenu tebi. U tišini predaj mu sebe takav/a kakav/a jesi!

MEDITACIJA
Muči te neka situacija, teško ti je zbog obveza na faksu, poslu, u obitelji, s prijateljima… Bojiš li se teških obaveza koje te čekaju da ih ispuniš? Strah te je neuspjeha? Strah te je suočavanja sa samim sobom, možda susreta s Bogom? Bojiš se da nešto neće izaći na dobro? Ne boj se, On je tu, On je svemoguć. Njemu se pokoravaju nečisti dusi. On će sve izvesti na dobro, povjeri mu se, predaj mu svoje strahove, vjeruj da On može sve srediti samo ako ti to želiš.

ZAMOLBE
Isuse, ti me poznaješ i znaš sve moje strahove, tjeskobe, muke i brige. Ne daj da se bojim, produbi mi vjeru u tvoju svemogućnost. Vjerujem da ti to možeš, spusti mir u moju nutrinu.
Blagoslovi me!
(reci svoje molitve u tišini)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno