16.3.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 34, 17-21.23
Lice se Gospodnje okreće protiv zločinaca
da im spomen zatre na zemlji.
Pravednici zazivaju, i Gospodin ih čuje,
izbavlja ih iz svih tjeskoba.

Blizu je Gospodin onima koji su skršena srca,
a klonule duše spašava.
Mnoge nevolje ima pravednik,
ali ga Gospodin iz svih izbavlja.

On čuva sve kosti njegove:
ni jedna mu se neće slomiti.
Gospodin izbavlja duše slugu svojih,
i neće platiti tko god se njemu utječe.

Evanđelje: Iv 7,1-2,10,25-30
Nakon toga Isus je obilazio po Galileji; nije htio u Judeju jer su Židovi tražili da ga ubiju. Bijaše blizu židovski Blagdan sjenica. Ali pošto njegova braća uziđoše na blagdan, uziđe i on, ne javno, nego potajno. Rekoše tada neki Jeruzalemci: “Nije li to onaj koga traže da ga ubiju? A evo, posve otvoreno govori i ništa mu ne kažu. Da nisu možda i glavari doista upoznali da je on Krist? Ali za njega znamo odakle je, a kad Krist dođe, nitko neće znati odakle je!” Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: “Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate. Ja ga znadem jer sam od njega i on me poslao.” Židovi su otad vrebali da ga uhvate. Ipak nitko ne stavi na nj ruke jer još nije bio došao njegov čas.

Meditacija
Nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me je poslao.
Krist sve jasnije očituje Božansko poslanje i time sve više navlači mržnju neprijatelja. Raspituju se o Njemu, o djelima koja čini, ali ga ne žele priznati Mesijom.
Unatoč tomu, nije oklijevao naučavati u Hramu, iako je to bilo pogibeljno. Daje svjedočanstvo za Onoga koji ga je poslao.
Koliko smo mi spremni svjedočiti na pučini Onoga koji nas poziva i šalje? U ovom poslu ne trebamo biti paralizirani, pa čak i kada nas nerazumijevanje i neprihvaćanje susretnu na putu.
Izbjegavati svaku pogibelj znači bježati od odgovornosti i rada. Sve opasnosti svijeta ne mogu nas osloboditi od posla koji je potreban.(Henry de Lubac)
(preuzeto sa http://www.ssf.hr)

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA
UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOME

Preporučeno