30.04.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 115, 1-4.15-16
Ne nama, Gospodine, ne nama,
već svom imenu slavu daj
zbog ljubavi i vjernosti svoje.
Zašto da govore pogani:
»Ta gdje je Bog njihov?«

Naš je Bog na nebesima,
sve što mu se svidi, to učini.
Idoli su njihovi srebro i zlato,
ljudskih su ruku djelo.

Blagoslovio vas Gospodin
koji stvori nebo i zemlju!
Nebo je nebo Gospodnje,
a zemlju dade sinovima čovječjim.

EVANĐELJE; Iv 14, 21-26
Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.” Kaže mu Juda, ne Iškariotski: “Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu? “Odgovori mu Isus: “Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla. To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.

MEDITACIJA
Potrebna nam je Ljubav pisana velikim slovom. Jer, On je prvi započeo, On je nas prvi ljubio. Mi slijedimo primjere koji su nam jasno prikazani. Srce vidi tragove Ljubavi jer je od nje i nastalo. Ali mi često zaslijepimo srce tjelesnim očima, pa tražimo po krivim stazama i tuđim koracima. Znamo i sami kako su zemaljske „ljubavi“ prolazne, samo je jedna Ljubav vječna.
Stvarno je lijepo nekoga voljeti, ljubiti i također je lijepo osjetiti ljubav. Uzajamna ljubav najljepši je dar; počevši od supružnika, preko rodbine, do prijatelja, ali neizmjerna je i neprocjenjiva ta bezuvjetna ljubav kojom na Otac ljubi. On nikada ne napušta i ne ostavlja. U evanđelju nas poziva na ljubav, jer samo tako on može živjeti u nama; ako ljubimo i čuvamo njegove zapovijedi. Svi znamo kako je teško nešto čuvati, ali dok nešto čuvamo, ujedno pokazujemo da nam je to nešto vrijedno, da nam nije obično i bezazleno. Kome je više dano, od njega će se više i tražiti; ako imamo tu milost da smo upoznali Ljubav, ne smijemo ju nijekati, prikrivati, već smo dužni svjedočiti ju pred svima.
(preuzeto sa http://www.fra3.net)

MOLITVA
KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!
JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!
USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!
MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Preporučeno