08.05.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 138, 1-3.7c-8
Zahvaljujem ti, Gospodine, iz svega srca,
jer si čuo riječi mojih usta.
Pred licem anđela pjevam tebi,
bacam se nice prema svetom Hramu tvojemu.

Zahvaljujem imenu tvojem
za tvoju dobrotu i vjernost,
jer si nada sve uzveličao
obećanje svoje.
Kad sam te zazvao, uslišio si me,
dušu si moju pokrijepio.

Gospodine, tvoja me desnica spasava.
Gospodin će dovršiti što započe za me!
Gospodine, vječna je ljubav tvoja:
djelo ruku svojih ne zapusti!

EVANĐELJE; Iv 16, 5-11
A sada odlazim k onome koji me posla i nitko me od vas ne pita: ‘Kamo ideš?’ Naprotiv, žalošću se ispunilo vaše srce što vam ovo kazah. No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama. A kad on dođe, pokazat će svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda: grijeh je što ne vjeruju u mene; pravednost – što odlazim k Ocu i više me ne vidite; a osuda- što je knez ovoga svijeta osuđen.

MEDITACIJA
Smiri se u sebi i pogledaj: što te najviše u tvome životu žulja, smeta, uznemiruje, odvodi od cilja i zadovoljstva? Otkrij to? Zatim promotri sve oko sebe, ima li netko tko te može osloboditi od tih tvojih muka? Jesi li ti to sam? Možeš li promijeniti svijet? Gdje je izvor rijeke tvoga života? Može li Bog izmijeniti tvoje stanje? Imaš li povjerenja u Boga????
U životu ne ide sve kako bismo željeli. Patnje je prepun svijet i život svakog pojedinog čovjeka. Smrt visi nad svakim, krivnja izgriza svakog, patnja, bolesti, trpljenje…………..Sve to ima izvor u grijehu. Grijeh je kidanje komunikacije s Bogom. Teško je naći smisao i pravi put! To je kao kad se dijete odvoji od roditelja da živi samo……….Bog je jedina mogućnost života, mira, blagostanja, života u punini. Treba promijeniti srce i ponovno uspostaviti vezu s Bogom jer tu je rješenje svih problema.
T. Ivančić

MOLITVA
KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!
JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!
USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!
MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno