Image

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Psalam 24

 Jahvina je zemlja i sve na njoj,
svijet i svi koji na njemu žive.
On ga na morima utemelji
i na rijekama učvrsti.


Tko će uzići na Goru Jahvinu,
tko će stajati na svetom mjestu njegovu?
Onaj u koga su ruke čiste i srce nedužno:
duša mu se ne predaje ispraznosti,
i ne kune se varavo.

On blagoslov prima od Jahve
i nagradu od Boga, Spasitelja svoga.
Takav je naraštaj onih koji traže njega,
koji traže lice Boga Jakovljeva.

 

 

 

EVAN?ELJE: Mt 5,1-12

 

Ugledavši mnoštvo, uziđe na goru. I kad sjede, pristupe mu učenici. On progovori i stane ih naučavati: “Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! Blago ožalošćenima: oni će se utješiti! Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju! Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe! Blago čistima srcem: oni će Boga gledati! Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati! Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!” “Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!”

 

TIŠINA

 

Postani svjestan Božje prisutnosti opusti se i otvori svoje uši, oči, um… Osjeti svim osjetilima Božju Riječ upućenu tebi!

 

MEDITACIJA

 

Blago ožalošćenima. Blago tebi koji nastavljaš put, premda si posrnuo; koji se uvijek iznova trudiš, premda ne postižeš vidljivih uspjeha; koji više znaš, marnije radiš, premda ti ne priznaju, guraju te u stranu, napuštaju i zaboravljaju.

 

Blago tebi koji si iscrpljen, umoran i bolestan, koji samo s krajnjim naporom možeš primaći čašu vode, koji svaku noć provodiš u besanici. Blago tebi!

 

 (M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; ?akovo, 1984.)

 

 

 OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment