Image

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Psalam 24

 

Jahvina je zemlja i sve na njoj,
svijet i svi koji na njemu žive.
On ga na morima utemelji i na rijekama učvrsti.


Tko će uzići na Goru Jahvinu,
tko će stajati na svetom mjestu njegovu?
Onaj u koga su ruke čiste i srce nedužno:
duša mu se ne predaje ispraznosti,
i ne kune se varavo.

On blagoslov prima od Jahve
i nagradu od Boga, Spasitelja svoga.
Takav je naraštaj onih koji traže njega,
koji traže lice Boga Jakovljeva.

 

 

 

Evanđelje: Lk 17,1-6

 

I reče svojim učenicima: “Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze; je li s mlinskim kamenom o vratu strovaljen u more, korisnije mu je, nego da sablazni jednoga od ovih malenih. Čuvajte se!” “Pogriješi li tvoj brat, prekori ga; ako se obrati, oprosti mu. Pa ako se sedam puta na dan ogriješi o tebe i sedam se puta obrati tebi govoreći: ?Žao mi je!?, oprosti mu.” Apostoli zamole Gospodina: “Umnoži nam vjeru!” Gospodin im odvrati: “Da imate vjere koliko je zrno gorušičino, rekli biste ovom dudu: ?Iščupaj se s korijenom i presadi se u more!? I on bi vas poslušao.”

 

TIŠINA

 

Postani svjestan Božje prisutnosti opusti se i otvori svoje uši, oči, um… Osjeti svim osjetilima Božju Riječ upućenu tebi!

 

Meditacija

 

Umnoži nam vjeru! Zašto je Isus među Dvanaestoricu uvrstio Judu, koji ga je izdao? A zašto je izabrao Šimuna Petra i proglasio ga stijenom na kojoj će graditi Crkvu svoju – zašto baš njega koji ga je u času kušnje zatajio? Zašto uzabire apostole koji se međusobno prepiru koji je od njih najveći?

 

Unatoč tomu svi su oni na koncu podnijeli mučeničku smrt za Isusa! Kako je dug put ostao iza tih ljudi! Kakav uzor i kakva prilika za nas!

 

(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; ?akovo, 1984.)

 

 

 OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment